En 32-årig læge trak på sin faglige viden om menneskekroppen, da han tirsdag skulle overbevise Københavns Byret om sin uskyld i blandt andet to voldtægter mod medicinbedøvede kvinder.

»Hun havde bevaret sin normalt fungerende frontallap-funktion i storhjernen,« lød det blandt andet fra lægen.

Politiet er dog af en anden opfattelse. Nemlig at den unge kvinde om natten 27. marts sidste år var bedøvet af sovemidlet Halcion, så hun var ude af stand til at modsætte sig, at lægen tre gange på 11 timer havde samleje med hende i sin lejlighed i det indre København. Uden kondom.

Den 32-årige læge, der er født i Kina, begrundede i retten sin diagnose af sexpartnerens normalt fungerende frontallap med, at hun havde været i stand til at stille »udfordrende spørgsmål, der afspejler kritisk tænkning«.

Mere konkret skulle kvinden havde undret sig over, at lægen stadig lå inde med en ekskærestes vibrator, som hun havde brugt til at tilfredsstille sig selv med.

»Er det fordi, at du ikke kan tilfredsstille hende,« skulle den forurettede kvinde have spurgt, så lægen var sikker på, at hendes hjerne virkede upåklageligt.

De havde fået kontakt til hinanden på dating-appen Tinder, inden de aftalte at mødes på Café Norden i København.

Det var allerede her - i de første timer af deres stævnemøde - at bedøvende medicin ifølge lægen blev bragt på banen første gang.

»Hun sagde, at hun havde søvnproblemer, og at hun tog sovepiller. Jeg sagde, at jeg havde samme problem, og at jeg havde noget, der kunne bruges på samme måde,« forklarede læge i vidneskranken.

Han er også tiltalt for at have taget billeder af den stærkt sløvede kvinde og filmet sit overgreb med en mobiltelefon.

Samme fremgangsmåde har han ifølge anklageskriftet  en måned siden anvendt mod et andet voldtægtsoffer, ligesom han er tiltalt for at have smugfilmet fem andre - frivillige - sexpartnere uden deres viden.

Lægen har tidligere erkendt voldtægterne, men har siden trukket forklaringerne tilbage. Nu nægter han sig skyldig.