Politiet er mandag til stede i den lejlighed i Aalborg, hvor en 45-årig mand er blevet fundet død.

Manden har de seneste dage været meldt savnet af sine pårørende, men søndag blev han fundet under tragiske omstændigheder.

Siden fundet af den afdøde har et område omkring lejligheden været afspærret, og Hjemmeværnet bevogter lejligheden.

Nordjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse mandag, at man betragter det som en drabssag, og har foretaget to anholdelser.

En 45-årig mand er blevet fundet død i en lejlighed i Aalborg. Politiet undersøger i den forbindelse det, man mener er et gerningssted.
En 45-årig mand er blevet fundet død i en lejlighed i Aalborg. Politiet undersøger i den forbindelse det, man mener er et gerningssted. Foto: Jean Nonboe/ Byrd.com
Vis mere

Det drejer sig ifølge Nordjyske om en 21-årig kvinde og en 35-årig mand, der er kærester og har en svag relation til den afdøde. De blev anholdt søndag klokken 21.11.

Parret blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aalborg mandag klokken 13, hvor de blev sigtet for manddrab. De er blevet varetægtsfængslet i fire uger, oplyser Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi.

Anklageren i sagen har bedt om at få lukkede døre, men inden da, kom det frem, at den 45-årige er død som følge af knivstik eller stump vold. Den præcise dødsårsag er endnu ukendt.

Ifølge anklageren har drabet fundet sted mellem fredag aften 30. april, hvor den 45-årige blev meldt savnet, og søndag 2. maj, hvor liget blev fundet.

Han blev fundet i en lejlighed i det centrale Aalborg søndag, og politiet arbejder i skrivende stund stadig på adressen.

Her foretager de yderligere efterforskning og en undersøgelse af gerningsstedet.

»Vi efterforsker sagen som en drabssag – og det betyder, at vi foretager en række tekniske undersøgelser på adressen, ligesom afdøde skal retsmedicinsk undersøges,« siger lederen af efterforskningen, Carsten Straszek.

Derudover er politiet i gang med afhøre andre, der ved noget om sagen.

To personer er blevet anholdt i det, politiet mener er en drabssag.
To personer er blevet anholdt i det, politiet mener er en drabssag. Foto: Jean Nonboe/ Byrd.com
Vis mere

Der vil også være betjente i området for at afhøre beboere.

Den afdøde har været meldt savnet siden 30. april.

Både den dræbte og de to anholdte har ifølge politikommissæren en tilknytning til Aalborg. Det er uvist, hvem der bor på adressen, hvor offeret blev fundet død – men ifølge Carsten Straszek boede den 45-årige ikke i lejligheden.

Politiet har ikke oplyst adressen, men ifølge Nordjyske er der tale om en lejlighed på Ørstedsve

Af hensyn til efterforskningen har politiet ikke yderligere oplysninger i sagen på nuværende tidspunkt.