En 16-årig dreng er blevet tiltalt for at udøve vold mod den 14-årige dreng, der døde i lejligheden på Østerbro.

Det fremgår af et anklageskrift, som B.T. har læst. Volden er begået mod den 14-årige dreng inde i lejligheden på Østerbro, inden han afgik ved døden.

Ifølge anklageskriftet er den 16-årige tiltalt efter straffelovens paragraf 244, som også kaldes simpel vold.

I anklageskriftet fremgår det, at tiltalte ved flere tilfælde mellem fredag den 10. marts kl. 14.00 og lørdag den 11. marts kl. 01.00 udøvede vold mod den 14-årige dreng, som i timerne omkring midnat døde af indre blødninger.

Hvad der præcis ledte til den 14-årige drengs indre blødninger, kan Københavns Politi ikke svare på, men forklarer i anklageskriftet mod den 40-årige kvinde, der boede i lejligheden på Østerbro, og som også er tiltalt i sagen, at der på ukendt vis opstod en 'udrift i milten', som var skyld i de fatale indre blødninger.

Volden, som den 16-årige ifølge anklageskriftet udsatte den 14-årige dreng for, bestod af lussinger, knytnæveslag, spark eller tramp forskellige steder på kroppen.

Den 16-årige, der er beskyttet af navneforbud i sagen, har tidligere været genstand for politiets interesse i forbindelse med hændelserne i lejligheden på Østerbro.

Kort efter den 11. marts blev den 16-årige dreng sigtet for drabet på den 14-årige dreng. Han sad herefter frihedsberøvet fra den 15. marts til den 25. juni. Sigtelsen mod ham droppede politiet dog ifølge B.T.s oplysninger tidligere på sommeren og har nu i stedet - ca. fem måneder efter hændelsen - valgt at tiltale ham for vold.

Ifølge anklageskriftet skal den 16-årige mentalundersøges, hvorfor sagen først skal for retten sidst i december eller først i det nye år.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra anklagemyndigheden i Københavns Politi. Over for B.T. meddeler den 16-åriges forsvarsadvokat, Janus Malcolm Petersen, at hans klient nægter sig skyldig.