Den Uafhængige Politiklagemyndighed skal vurdere, om Københavns Politi gjorde arbejdet godt nok, da betjente under deres gennemgang af lejligheden på Østerbro overså en døende dreng på badeværelset.

I hvert fald er der indberettet en omfattende klagesag bestående af en række kritikpunkter rejst af advokaten til den afdøde 14-åriges mor.

I klagen, som Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) over for B.T. bekræfter at have modtaget, kritiseres Københavns Politi helt konkret for at tage for let på indsatsen og ikke være grundige nok i gennemgangen af den treværelses lejlighed, hvor den 14-årige dreng døde.

I politiets rapport fra besøget i lejligheden fremgik det først, at 'alle rum i lejligheden var gennemgået'. Dette blev dog, som B.T. kunne afsløre onsdag, sidenhen korrigeret, så det i et nyt, fortroligt dokument – skrevet mere end tre uger senere – nu hed, at man under besøget 'havde overset badeværelset', hvor en døende 14-årig dreng lå på gulvet med akut brug for lægehjælp.

Overså faresignaler

Ud over flere kritikpunkter af politiets efterforskning i sagen rettes der i klagen fokus på de åbenlyse faresignaler, som klager mener, at politiet helt ignorerede.

Bl.a., at kvinden, som var den eneste voksne i lejligheden, var påvirket af medicin eller euforiserende stoffer og fremstod 'sløv og snøvlende'. At lejligheden var ulækker og møgbeskidt, og at der stod halvtomme vodkaflasker på bordet samt en spand med opkast i, alt imens en gruppe af børn og unge på 14-18 år rendte rundt og var påvirket af euforiserende stoffer.

Politiklagemyndigheden fortæller over for B.T., at man netop nu skal i gang med at vurdere klagen, men at man ikke kan kommentere den konkrete sag.

»Vi har lige fået sagen ind og skal i gang med det, som vi juridisk set vil kalde visitationsfasen,« siger Christian L. Otto, der er specialkonsulent i Politiklagemyndigheden.

For at klagen kan visiteres korrekt, skal det vurderes, om det er en klage over politiets adfærd, en anmeldelse om strafferetligt forhold eller en dispositionsklage, som i sidste ende skal afgøres af politidirektøren.

»Når vi har fundet ud af det – og det tager typisk nogle dage – ryger den ud til rette sted,« siger Christian L. Otto.

Den 40-årlige kvinde nægter sig skyldig i samtlige tiltaleforhold.