Formel 1-bossen Franz Tost fra Alpha Tauri-teamet giver russeren Nikita Mazepin et ordentligt rap over nallerne i sin vurdering af Haas-debutanten før 2021-sæsonen.

Den garvede teamchef er ikke imponeret over 21-årige Nikita Mazepin, som allerede inden sit første Formel 1-løb har trukket massevis af dårlig omtale på grund af hans opførsel både på og uden for racerbanerne.

Mest omtalt blev det, da Nikita Mazepin lagde en video ud på Instagram, hvor han 'ragede' på modellen Andrea D'lVal i bil, hvor de begge var passagerer.

Franz Tost kommer med sin uforbeholdende mening om Nikita Mazepins kommende eventyr på opfordring af mediet Auto Motor und Sport, som har bedt Formel 1-bossen om at beskrive årets debutanter i Formel 1 – foruden Mazepin gælder det Mick Schumacher og Alpha Tauris egen Yuki Tsunoda fra Japan.

Her er det massivt omtalte øjeblik, hvor Nikita Mazepin rager på kvinden på bagsædet af en bil.
Her er det massivt omtalte øjeblik, hvor Nikita Mazepin rager på kvinden på bagsædet af en bil.
Vis mere

Om Nikita Mazepin siger Franz Tost.

»Jeg kunne blive brutal og sige: Du kan ikke lave en ko om til en tiger. I sidste ende afhænger det altid af, hvor meget hjerne en kører har,« indleder Franz Tost og fortsætter:

»I min lange tid i motorsport har jeg fundet ud af, at det altid er de kørere, der er intelligente og ved, hvorfor de gør, som det gør, der bliver succesfulde. Det vil også afspejle sig i den måde, de opfører sig på,« slår han fast.

Anderledes positiv er Franz Toft, da han forholder sig til de to øvrige debutanter i Formel 1.

Franz Tost er ikke imponeret af Nikita Mazepin. (Kazuhiro NOGI / AFP)
Franz Tost er ikke imponeret af Nikita Mazepin. (Kazuhiro NOGI / AFP) Foto: Kazuhiro NOGI
Vis mere

»Vi får nu nogle unge kørere, der er supergode. Ud over Mick Schumacher og Yuki Tsunoda er der også Robert Shwartzman (Som ikke debuterer i år, red.). Denne generation vil udgøre fremtiden for Formel 1,« siger Franz Tost.

Nikita Mazepin fik sædet hos Haas efter denne sæson, hvor han og Mick Schumacher blev valgt fremfor danske Kevin Magnussen og franske Romain Grosjean.