Den danske håndboldspiller Louise Burgaard fortæller ærligt om en fortid med spiseforstyrrelse og mentale udfordringer i en ny podcast, som hun selv står bag.

'Atleter uden filter' hedder podcasten, som Louise Burgaard har skabt for at hjælpe andre med at tackle modgang og svære tider i sport og livet som helhed.

I forbindelse med lanceringen af podcasten fortæller Louise Burgaard om svære perioder fra sit eget liv.

Det sker via Instagram, hvor hun også viser et billede af sig selv som teenager, der bag facaden kæmper med en spiseforstyrrelse.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

»På billedet til venstre er jeg 13 år, konfirmand, vejer 52 kg og er midt i en spiseforstyrrelse. Et anstrengt forhold til mad og negativt kropsfokus fulgte mig langt ind i mine 20ere,« skriver Louise Burgaard.

På samme billede er også et af håndboldspilleren i landsholdsdragt. Men selvom hun ser både sund og rask ud, er alt kaos indvendigt i Louise Burgaard.

»På billedet til højre er jeg 23 år, til VM på hjemmebane, vejer 79 kg og er ved at brænde sammen indvendigt af urealistiske forventninger og træningsmani. Jeg blev sygemeldt nogle uger efter VM med en belastningsreaktion,« forklarer Louise Burgaard og fortsætter:

»Der er ti år mellem billederne – netop de år, hvor min håndboldkarriere udviklede sig allermest. Jeg havde mange succesoplevelser, men samtidig havde jeg det svært mentalt i perioder.«

Podcasten 'Atleter uden filter' kan lyttes til fra fredag, hvor landsholdskollegaen Kathrine Heindahl medvirker.

Louise Burgaard er 28 år gammel og spiller til daglig i den franske klub Metz.