Rapperen ASAP Rocky er fortsat bag tremmer i Stockholm, og der bliver han siddende.

Mandag afviste den svenske højesteret at løslade stjernen, mens anklagemyndigheden efterforsker voldsanklager mod ham, som i værste fald kan udløse en dom på seks års fængsel.

Det er ASAP Rockys beskikkede forsvarer, Henrik Olsson Liljas, der har anket den igangværende varetægtsfængsling, som har holdt rapstjernen buret inde siden sidste tirsdag. Han er utilfreds med afgørelsen.

»Højesteret har bekræftet den svenske holdning, at der altid findes en flugtfare for udenlandske medborgere, selv om de ikke er mistænkt for en alvorlig forbrydelse. De svenske regler for fængsling er gammeldags, og der er ingen interesse hos politikerne for at ændre dette,« siger han til SVT.

ASAP Rocky har siddet fængslet i Stockholm i en uge, og skal ikke regne med at blive løsladt før tidligst 19. juli. (Foto: Scanpix)
ASAP Rocky har siddet fængslet i Stockholm i en uge, og skal ikke regne med at blive løsladt før tidligst 19. juli. (Foto: Scanpix) Foto: PATRICK KOVARIK
Vis mere

Med højesterets afgørelse skal ASAP Rocky med det borgerlige navn Rakim Mayers sidde varetægtsfængslet i Kronobergs-fængslet i Stockholm frem til 19. juli, hvor han enten løslades eller får fængslingen forlænget, skriver Aftonbladet.

Rapperen er sigtet efter den grove voldsparagraf, efter han og flere medlemmer af hans entourage søndag 30. juni kom i klammeri med to mænd på gaden i Stockholm, hvor han havde givet koncert aftenen forinden.

En video, der er gået viralt verden over, viser rapperen slynge en mand til jorden, hvorefter han tildeles slag og spark af blandt andre ASAP Rocky selv.

Han har senere forholdt sig til sagen på sin Instagram-profil, hvor han hævder, at han handlede i selvforsvar, efter de to ukendte svenske mænd havde forulempet en kvinde og angrebet hans entourage.

Ifølge rapperens svenske forsvarer er han lamslået over den behandling, han har fået af svensk politi.

»Han er oprørt over det her, og kan ikke forstå det svenske system. Frem for alt i lyset af, at han var ude i byen. De blev forfulgt og angrebet,« siger advokaten, Henrik Olsson Liljas, til SVT.

Han er langtfra den eneste, der undrer sig over politiet, og flere af hans stjernevenner raser over sagen på sociale medier.

Rapperen Tyler the Creator skriver i et Twitter-opslag, at han aldrig sætter sine ben i Sverige igen, og Travis Scott brugte forleden en koncert i London til at lufte sin utilfredshed med fængslingen fra scenen.

Tabloidmediet TMZ gør intet for at dæmpe løjerne med deres dugfriske artikel, hvor de beskriver ASAP Rockys forhold i fængslet som 'inhumane'.

De skriver, at rapperen må sove på en yogamåtte uden tæpper, og at manden i hans nabocelle er psykisk ustabil og kaster med afføring, som ikke bliver samlet op. Desuden mener mediet at vide, at han ikke har adgang til rent vand, samt at maden, han får serveret, er uspiselig, så det eneste mad, han spiste de første fem dage i fængslet, var et æble om dagen.

Politiets anklager i sagen forholder sig køligt til kritikken og formaner om, at man skal lade domstolene passe deres arbejde.

»Jeg vil ikke indgå i en debat om, hvordan lovgivningen i Sverige ser ud. Jeg tænker, at det her er en lov, som er lige for alle, og at domstolene har lavet en korrekt vurdering,« siger anklageren, Magnus Strömberg, til SVT.