Onsdagens voldsomme optrin i Stockholm får nu voldsomme konsekvenser for verdensstjernen A$AP Rocky.

Rapperen og tre fra hans entourage er blevet anholdt af svensk politi og sigtet for vold – stjernen selv er sigtet efter den skærpede paragraf for grov vold.

»Denne kunstner er en af de tre, som mistænkes for grov vold,« siger Fredrik Karlsson, som er anklager og efterforskningsleder i sagen, til Aftonbladet.

Han siger, at rapperen og hans følge var på vej ud af landet, da de blev opsnappet af politiet.

»De havde til hensigt at forlade landet meget snart, og hvis de havde forladt landet, ville der være risiko for, at vi ikke kunne få dem dømt, såfremt at de er skyldige,« siger Fredrik Karlsson.

Han oplyser, at de fire anholdte skal sidde varetægtsfængslet, indtil det besluttes, om der skal rejses sag på baggrund af politiets efterforskning. Varetægtsfængslingen kan holde dem bag tremmer indtil lørdag.

A$AP Rocky gav koncert i Stockholm tirsdag aften, og søndag optrådte han på en video, hvor han tilsyneladende slynger en mand til jorden. Manden overdænges derefter med slag og spark fra rapperen og flere andre.

Han har selv kommenteret episoden, efter videoen gik viralt på nettet, og kalder sig uskyldig, selv om han erkender, at slagsmålet har fundet sted. Han mener, at modparten, to svenske mænd, generede ham så meget, at han ikke havde anden udvej end at slå fra sig.

Anholdelsen har store konsekvenser for A$AP Rocky – og hans fans. Han er netop nu på Europa-turné, som bragte ham forbi Tinderbox lørdag, og skulle have spillet i Norge onsdag aften, hvilket nu er aflyst.

Det skriver Expressen, som samtidig kan oplyse, at rapperens voldsoffer er sluppet med skrammer på arme og ben samt blå mærker på kroppen.

Hvis A$AP Rocky først løslades lørdag, må han aflyse yderligere koncerter i Polen, Irland og England.

Det er endnu ikke oplyst, hvilken straf han risikerer at blive idømt, hvis han kendes skyldig i sigtelsen om grov vold.