Hun er lykkeligt gift på 20. år. Har for længst fundet og skabt den pakke, hun altid drømte om. Men kærligheden har ikke altid været nem for Annette Heick. Heller ikke da hun som 23-årig faldt pladask for en 15 år ældre mand.

»Var det et rigtigt kæresteforhold?« spørger hun i dag sig selv om forholdet til den tidligere TV 2-stjerne Jens Gaardbo.

I sin nye bog 'Datteren' fortæller Annette Heick om, hvordan hun i 1995 mødte 38-årige Jens Gaardbo til en fest på Aller, hvor hun selv arbejdede som journalist på Se og Hør.

Jens Gaardbo var dengang om nogen Mr. News. Og tilmed nyskilt. Så da han til festen kom over og indledte en snak med hende, blev hun smigret. For han var – havde hun altid syntes – en meget pæn mand. Også i virkeligheden. Og han var tilsyneladende også meget begejstret for hende.

I sin nye bog 'Datteren' afslører Annette Heick, at hun som ung var kæreste med Jens Gaardbo.
I sin nye bog 'Datteren' afslører Annette Heick, at hun som ung var kæreste med Jens Gaardbo. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

I hvert fald fortalte han hurtigt, at han var ret vild med den serie bodypaint-fotos, den unge Annette Heick kort forinden serverede for de måbende danskere. Især det, hvor hun sad på en hest i Dyrehaven.

'Det er det mest erotiske billede, jeg nogensinde har set,' sagde Jens Gaardbo og tilføjede undskyldende, at det måske var for plat at sige.

Det mente hun ikke. Hverken dengang eller nu.

»Lad os kalde en spade for en spade. Hvis de billeder ikke havde en seksuel undertone, var der jo ingen grund til at lave dem. Så kunne jeg ligeså godt have taget ridetøj på og sat mig op på den skide hest,« griner Annette Heick og fortsætter:

»Man sætter jo sin røv i klaskehøjde. Så at få kompliment for de billeder, har jeg da labbet i mig.«

Det gjorde hun også den aften. Og da hun og Jens Gaardbo skiltes den aften, var det med en aftale om at ses igen.

»Men det var svært at have et forhold til ham, fordi vi begge havde pissetravlt,« forklarer Annette Heick, som udover sit arbejde som journalist i dagtimerne også optrådte med datingshowet 'Parløb' rundt om i hele landet og i øvrigt også medvirkede i 'Sound of Music' på Amagerscenen.

»Jeg arbejdede nok 80 timer om ugen.«

Som nyhedsvært på TV 2 havde Jens Gaardbo heller ikke ligefrem normale arbejdstider, og derudover skulle han som fraskilt far også afsætte tid til sine børn.

»Vores stævnemøder fortsatte på mærkelige tidspunkter. Vi spiste morgenmad sammen eller sås sent efter en forestilling. Det var svært at få et egentligt forhold ud af det med to så travle mennesker. Og så var der jo hele den balletdans, vi foretog for ikke at blive afsløret,« skriver hun i bogen om hemmelighedskræmmeriet.

Sidste vinter blev den populære nyhedsvært Jens Gaardbo fyret fra TV 2 i kølvandet på hele #MeToo bølgen.
Sidste vinter blev den populære nyhedsvært Jens Gaardbo fyret fra TV 2 i kølvandet på hele #MeToo bølgen. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen
Vis mere

»Når jeg læser i mine dagbøger fra dengang, kan jeg godt forstå, at det ikke holdt. For på intet tidspunkt kunne vi ses normalt, og det kan man jo ikke få et forhold op at køre på,« siger Annette Heick og fortsætter:

»Så efter en tid ebbede det nærmest bare ud af sig selv. Det var ikke noget med, at 'jeg gider ikke se dig mere' eller 'det her dur ikke'. Det stoppede bare.«

Når hun i dag ser tilbage på det, ved hun godt, at omverdenens syn på Jens Gaardbo er blevet et andet, efter at han forrige vinter i kølvandet på hele MeToo-bølgen blev fyret fra TV 2 for det, som kanalen valgte at kalde »dårlig dømmekraft«.

Men hendes eget syn på ham har ikke ændret sig.

»Kapitlet er skrevet, inden MeToo begyndte at køre, så da det skete, måtte jeg lige ind og genlæse det. For jeg ville ikke kaste brænde på bålet.«

»Men jeg kender ham kun som en meget charmerende mand. Der er ikke noget dårligt at fortælle. Jeg kan ikke kaste noget grus i maskineriet,« lyder det fra Annette Heick.

Lørdag kan du læse et stort interview med Annette Heick i B.T.

'Datteren' udkommer på Gyldendals forlag fredag.