På en ferie til Marokko forelskede feminist og debattør Louise Kjølsen sig.

Hun var 17 år dengang og inviterede flammen hjem at bo hos sin familie i Danmark i et par måneder. Men han var ikke det, hun havde forestillet sig. Han var psykopat, og en dag forgreb han sig på hende.

Grinte, mens han med vilje overhørte hendes nej.

»Dengang, det skete, var jeg ikke i stand til at genkende det som en voldtægt, fordi vi har nogle meget stærke myter om, at en voldtægt er, når en fremmed mand hiver dig ind i en busk, og du kæmper for dit liv, og der bliver gennemført et penetrerende samleje,« forklarer Louise Kjølsen til B.T.

»Den måde, min voldtægt foregik, var jo det, man kalder en kontaktvoldtægt. Det var en person, jeg datede, det var en person, jeg havde haft sex med før, og derfor var jeg simpelthen ikke begrebsmæssigt i stand til at forstå, at det var en voldtægt dengang, det skete.«

Siden har hun taget magten tilbage over sin historie.

Ikke mindst ved at gøre samtykke og voldtægtlovgivning til en af sine mærkesager. At tale højt om det. Derfor var det også en stor dag for hende, da samtykkeloven trådte i kraft på årets første dag.

»Det er sindssygt vigtigt, at vi i juraen, i vores lov, som samfund, nu også afspejler, at selvfølgelig er man ikke et tag selv-bord, indtil man siger nej. Man har total autonomi over sin egen krop. Det er ikke mit job at råbe nej, det er dit job at sikre, at der er et ja,« forklarer Louise Kjølsen.

Feminist Louise Kjølsen, bedre kendt som Twerk Queen.
Feminist Louise Kjølsen, bedre kendt som Twerk Queen. Foto: Tobias Kobborg
Vis mere

»Det er en kæmpe sejr for kvinder. Det er på linje med den frie abort og stemmeret. Og det fede er jo, at det er en kæmpe sejr for alle, for samtykke gælder alle kroppe.«

Selvom hun ser den nye samtykkelov som en sejr for alle, så er det også en personlig sejr efter mange års kamp.

»Hvis jeg havde anmeldt min voldtægt - som jeg ikke gjorde - så havde jeg aldrig nogensinde fået en retfærdig rettergang, fordi den lovgivning, vi havde på det tidspunkt, på ingen måde kunne omgrænse, hvordan voldtægt rent faktisk foregår,« forklarer den 33-årige feminist.

»Så det er selvfølgelig en personlig sag for mig. Men ved at dele min oplevelse fandt jeg også ud af, at det er rigtig vigtigt for en masse andre. Jeg tror, der ligger noget ret sundt i at bruge sit traume til at gøre en forskel,« understreger hun.

»Hvis det, at jeg har delt den her mega forfærdelige historie i mit liv, har gjort en forskel for bare én person, så bliver det bare hundrede procent mere meningsfyldt.«

Samtykke og grænser er fortsat et emne, Louise Kjølsen debatterer, ikke mindst når hun holder foredrag rundt om i landet.

Louise Kjølsen har blandt andet været medforfatter af bogen 'Ludermanifestet' og medvært i P1-serien ved samme navn.

Derudover har hun medvirket i DR3-dokumentaren 'Hvem vil voldtage Louise?', hvor hun forsøger at finde frem til dem, der på nettet sender hende trusler om voldtægt.