Året 2021 er ved at gå på hæld.

Og det har været noget af en omgang for den populære tv-vært Ulla Essendrop, som for fire måneder siden gik igennem et intenst sygdomsforløb. Det fortæller hun i 'Klar Vikar' på P4.

For da hun under sommerens OL sad i studiet og dækkede dressur, kunne hun mærke en smerte sin mave, som bare blev værre og værre. Men det var langtfra første gang, hun oplevede smerterne.

»Jeg har med 12-15 måneders mellemrum været indlagt med dem igennem flere år. Det er aldrig blevet udredt. Vi har aldrig fundet ud af, hvad det var,« siger Ulla Essendrop.

Ulla Essendrop danner par meden anden populær tv-vært Jimmy Bøjgaard.
Ulla Essendrop danner par meden anden populær tv-vært Jimmy Bøjgaard. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Med kraftige mavesmerter gennemførte Ulla Essendrop udsendelsen og kørte hjem til et tomt hus, da hendes mand, Jimmy Bøjgaard, og sønnen var taget til Jylland.

Men denne gang gik smerterne ikke væk, som de ellers plejede at gøre.

»Jeg kom hjem, og det blev værre og værre, og jeg kastede op og havde det virkelig, virkelig skidt,« siger Ulla Essendrop.

Og herfra begyndte det at gå hurtigt, og en veninde kom hjem til Ulla Essendrop for at køre hende på hospitalet.

De voldsomme mavesmerter betød, at der skulle kraftig smertestillende medicin til at smertedække hende. Smerterne var tilmed så voldsomme, at hun måtte få hjælp til at trække vejret i 15 minutter.

Den næste morgen stod på en operation, der viste, at Ulla Essendrop havde fået tarmslyng OG havde en stor vandcyste på æggestokken, der vandrede til tarmen. Det betød, at æggestokken måtte fjernes.

Kraftigt påvirket af medicin begyndte ubehagelige tanker at dukke op hos tv-værten.

»Jeg blev helt bims i hovedet af at ligge der i de døgn, helt skudt af på medicin. Jeg lå og hallucinerede og så ting, som ikke var der,« siger Ulla Essendrop.

Natten inden hendes sidste operation kalder hun »den værste nat«, hun har haft i sit liv. For i de uudholdelige smerter krøb der sig flere uhyggelige tanker ind. Tanker, hun stadig bearbejder i dag fire måneder efter.

»Jeg tænker, det her kan min krop ikke holde til. Hvis det er det (livet, red.), jeg skal give for at slippe for de her smerter nu, så må det være sådan,« siger Ulla Essendrop.

Ulla Essendrop nåede at være indlagt i 19 dage, før hun blev udskrevet.

Andre læser også