TV2-profilen Anders Langballe er i stille og rolig bedring, efter han i november blev ramt af en blodprop i hjernen.

'Jeg er heldigvis på vej tilbage. Nu kan jeg læse og efterhånden tale og forstå igen. Det er jeg inderligt taknemmelig for,' oplyser den politiske redaktør på sin lukkede Facebook-profil, som B.T. har fået lov at citere fra.

42-årige Anders Langballe er journalist og kommentator på TV2 og TV2 News, men måtte i november sygemelde sig, da han var 'tæt på at opgive ævred' i dagene op til, at blodproppen pludselig ramte ham den 19. november, skriver han i sit Facebook-opslag.

Her takker han også for de opmuntrende ord og 'den overstrømmende varme', han selv og familien har mødt fra både, venner, kollegaer og fjernsynsseere, efter han i december offentliggjorde årsagen til sin sygemelding.

'Den kommende tid vil stå på genoptræning af min hjerne, mens jeg snart igen så småt kan begynde at arbejde.'

'Det glæder jeg mig meget til! Men mest glæder jeg mig til foråret og til livet med min fantastiske og ukuelige familie,' skriver Anders Langballe endvidere.

I december fortalte TV2-profilen, at han havde været heldig og netop var udskrevet og i fuld gang med genoptræningen.

Her understregede han samtidig, at han var i gode hænder.

Det gentager han i sit netop offentliggjort Facebook-opslag:

'Jeg har mødt det bedste i det danske sundhedsvæsen. Dybt professionelle mennesker, der traf hurtige og rigtige beslutninger på hospitalet,' skriver han.

'Og senere de dedikerede og dygtige mennesker på Center for Hjerneskade, som ved alt, hvad der til dato er at vide om hjernens forunderlige kemi, og som samtidig forstår sig på mennesker, der har brug for hjælp til at rejse sig efter en skade på hjernen. I har min dybeste respekt.'

Anders Langballe har været redaktør på TV2's politiske redaktion siden 2011.