Bubber mener ikke, at Hugo Helmig bør optræde på landsdækkende tv fredag aften i TV 2-programmet X Factor.

Det er på baggrund af den talentfulde musikers kokainrus og efterfølgende ophold på politistationen sidste weekend.

Samtidig viser en ny afstemning fredag ved middagstid, at hele 75 procent af B.T.-brugerne, der har stemt, ikke mener, at det er okay, at Hugo Helmig optræder i X Factor fredag aften.

Men den holdning deler TV 2 ikke.

'Jeg kan forsikre om, at det er på baggrund af meget grundige overvejelser, vi har valgt at fastholde vores aftale med Hugo Helmig i ’X Factor’,' lyder svaret fra Dorte Borregaard, der er underholdningsredaktør hos tv-kanalen.

'Sagen er, at Hugo Helmig åbent og ærligt er gået ud via sit management og har meddelt, at han har et misbrug, at han har bedt om hjælp, og at han er i behandling. Skal man – i en meget svær og ulykkelig situation for et ungt menneske – være stærkt fordømmende og straffende? Eller skal man bakke op om en person, der er åben om sine problemer, erkender sine alvorlige fejl og arbejder hårdt på at gøre noget ved dem? Vi vælger – efter nøje overvejelser – det sidste.«

I fredagens Go'Morgen Danmark sagde Bubber, at det ikke handler om, at man som sådan skal straffe den 20-årige Hugo Helmig og gøre ham til en persona non grata for evigt.

Det handler om, at der skal være en konsekvens - især når det ikke engang er en uge siden, at Hugo Helmig kom i uføre.

Hugo Helmig spiller koncert på Gimle i Roskilde.
Hugo Helmig spiller koncert på Gimle i Roskilde. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

»Jeg synes bare på en eller anden måde, at man må statuere et eksempel, og man må turde at sige: 'nej, vi vil ikke hylde det her, der må være nogle konsekvenser,« sagde tv-personligheden i Go'Morgen Danmark:

»Det ville være modigt at sige: 'Glem det, du havde en billet, men det der. Det signal skal vi ikke have ud, at man kan gøre det (tage stoffer, red.) konsekvensfrit.«

Ifølge TV 2-redaktøren holder de fast i 'X Factor'-aftalen, som blev indgået, inden Hugo Helmig røg i politiets varetægt for åbenlyst at være i en kokainrus natten til lørdag.

Det gør de blandt andet, fordi sangeren har været meget ydmyg om situationen og undskyldt over for sine mange fans.

'Ved at være åben om situationen sender Hugo Helmig også et vigtigt signal til andre unge, som måtte have lignende problemer.

'Nemlig at man skal søge hjælp, når man har brug for det,' skriver Dorte Borregaard og uddyber:

'Vi synes, at Hugo Helmig – udover at være en dygtig kunstner – lige nu er et godt eksempel på dette. At man godt kan komme videre, når man har klokket i det – med forståelse fra omgivelserne, familien og andre, der omgiver én.'

Hugo Helmigs manager har oplyst, at den talentfulde musiker har kæmpet med et kokainmisbrug, som han op til episoden, havde været i behandling for i to måneder. Selv har sangeren undskyldt offentlig via sin Instagram-profil.

'Tusind tak for alt den kærlighed og forståelse jeg har modtaget de sidste par dage. Jeg er dybt taknemmelig, og glæder mig meget til at komme ud og spille i weekenden. Jeg er ked af mine fejl, men ser fremad, og nu skal det handle om musikken. Vejle - undskyld - vi ses en anden gang. kh Hugo.'