Den danske musiker Hugo Helmig blev lørdag morgen anholdt ved sine kendte forældres hus i Aarhus og ført i detentionen efter at have løbet rundt på gaden i en kokainrus.

Fredag aften skal han optræde i underholdnings- og familieprogrammet X Factor. Det mener Bubber ikke er okay.

»Der er ikke noget personligt i det på nogen som helst måde, men jeg synes, det skal have nogle konsekvenser,« siger han i fredagspanelet i Go'Morgen Danmark.

Bubber mener ikke, at Hugo Helmig bør 'straffes' for evigt, men det er måske lige lovligt tidligt nok, at man optræder på landsdækkende tv, når man er et forbillede og har taget stoffer ugen forinden.

Bubber mener ikke, at Hugo Helmig bør spille i X Factor fredag aften.
Bubber mener ikke, at Hugo Helmig bør spille i X Factor fredag aften. Foto: Kim Haugaard
Vis mere

»Jeg synes bare på en eller anden måde, at man må statuere et eksempel, og man må turde at sige: 'nej, vi vil ikke hylde det her, der må være nogle konsekvenser,« siger tv-personligheden og fortsætter:

»Jeg forstår også, han gør det. De (X Factor, red.) har brug for nogen, der kan synge i det program. Jeg kan godt forstå det. Det er et kæmpe dilemma, men jeg synes på en eller anden måde, at det ikke er i orden. Drugs er noget lort.«

Han mener, at man sender et forkert signal ved at TV 2 lader ham optræde i X Factor fredag aften.

»Det ville være modigt at sige: 'Glem det, du havde en billet, men det der. Det signal skal vi ikke have ud, at man kan gøre det (tage stoffer, red.) konsekvensfrit.«

Ifølge Østjyllands Politis døgnrapport modtog de natten til lørdag 9. marts klokken 04:51 et alarmopkald fra en dybt bekymret mor, som vidste sig at være Renée Toft Simonsen.

'Anmelderen oplyste, at hendes søn løb rundt ude på gaden i psykotisk tilstand,' hedder det i en anmærkning til døgnrapporten.

Hugo Helmigs manager har oplyst, at den talentfulde musiker har kæmpet med et kokainmisbrug, som han op til episoden, havde været i behandling for i to måneder. Selv har sangeren undskyldt offentlig via sin Instagram-profil.

'Tusind tak for alt den kærlighed og forståelse jeg har modtaget de sidste par dage. Jeg er dybt taknemmelig, og glæder mig meget til at komme ud og spille i weekenden. Jeg er ked af mine fejl, men ser fremad, og nu skal det handle om musikken. Vejle - undskyld - vi ses en anden gang. kh Hugo.'

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra TV 2.