Er det en badehætte?

Det hører til sjældenhederne, at en prisuddeling kan finde sted, uden at mindst én kjole eller andet outfit stjæler en stor del af opmærksomheden – og søndagens Emmy-uddeling var ingen undtagelse.

I år er det særligt den britiske skuespiller Emma Corrin – der var nomineret til prisen for bedste kvindelige skuespiller i en dramaserie for serien 'The Crown' – der er endt i fokus.

Eller rettere: Hendes valg af outfit til prisuddelingen er løbet med opmærksomheden.

For da hun trådte ind på den røde løber, var det iført en gulvlang gul kjole, en form for hætte – som flere sammenligner med en badehætte – fingerløse handsker og futuristiske, sorte 'kløer' på neglene.

Det anderledes look har – næppe overraskende – siden delt vandene.

I den ene lejr står der folk, der hylder hende for hendes tøjvalg:

'Du er på et helt andet niveau,' skriver en bruger på den 25-årige skuespillers Instagram-profil, hvor hun har delt en række billeder af sit outfit:

'Sååååååå gooooooodt,' skriver en anden, mens en tredje blot konstaterer:

'Jeg er besat,' efterfulgt af en hjerteemoji.

I den anden lejr er begejstringen noget mindre:

'Åh, Emma, hvad har de gjort ved dig?' lyder en kommentar, mens en anden skriver:

'Jeg er bange for dig, Emma.'

'Omg, er det halloween i dag?' spørger en tredje.

Det amerikanske medie The Cut har forbundet hendes look ved prisuddelingen med den rolle, hun spillede i tv-serien 'The Crown' – nemlig den afdøde britiske prinsesse Diana:

»Emma Corrin spillede en kvinde, der skubbede mod grænserne af det royale liv, så det er ingen overraskelse: Denne skuespiller følger ikke reglerne, royale eller andre,« lyder det.

Den britiske skuespiller måtte se sig slået i sin kategori – af kollegaen Olivia Colman, der vandt for sit portræt af dronning Elizabeth i 'The Crown'.