Det endte dramatisk, da Timm Vladimir og Katrine Engberg torsdag ville fejre sønnens fødselsdag på den bornholmske restaurant Kadeau.

Under middagen brød Michelin-restauranten nemlig i brand, og både 'Den store badedyst'-værten, krimiforfatteren og deres 11-årige søn Cassius måtte hjælpe til med at holde branden under kontrol, indtil brandvæsenet dukkede op.

Det fortæller en dybt berørt Katrine Engberg til Her & Nu.

Bornholms Politi fik torsdag klokken 22.02 meldingen om, at en pizzaovn på Kadeau i Åkirkeby var brudt i brand, hvorefter ilden havde spredt sig. Mens man ventede på, at brandvæsenet skulle dukke op, forsøgte personalet selv at holde branden i skak, fortæller Katrine Engberg.

Foto: presse-fotos.dk
Vis mere

»Det blev hurtigt tydeligt, at det ikke slog til, så vi gæster smed skoene og hjalp til. Alle var med, alle gjorde, hvad de kunne. Der blev fundet spande og dannet en vandkæde fra havet op til restauranten, børn og voksne løb ud i vandet og fyldte op, bar interiør ud af restauranten og hentede stiger hos naboerne, så vi kunne få vandet op på taget,« siger hun.

Få timer efter kunne Bornholms Politi melde ud til medierne, at branden var slukket, og at ingen personer var kommet til skade. Bygningens tag samt den udvendige beklædning havde dog fået nogle skader, ligesom der var røg- og sodskader.

Selve restauranten slap dog fra uheldet i nogenlunde behold, og Kadeau kunne derfor åbne igen en lille uge senere.

Og krimiforfatteren er da også berørt over at opleve, hvordan alle gæsterne – inklusive hendes søn – stod sammen for at begrænse skaderne, fortæller hun til ugebladet og afslører, at det 11-årige fødselsdagsbarn efterfølgende blev belønnet med slik og is for sit mod.

Kadeau har to restauranter – én i København og denne i Åkirkeby på Bornholm.
Kadeau har to restauranter – én i København og denne i Åkirkeby på Bornholm. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Kadeau, der ligger ved kysten syd for Pedersker med udsigt over Østersøen, har plads til omkring 60 gæster og blev i 2011 udvidet med en restaurant i København. I 2016 fik den bornholmske afdeling for første gang en stjerne i den anerkendte Michelin-guide, mens københavner-restauranten siden 2018 har haft to stjerner.

I slutningen af maj var det gastronomiske madeventyr dog ved at slutte brat, da de to restauranter blev erklæret konkurs som følge af manglende indtjening under corona-udbruddet, som tvang landets restauranter til nedlukning.

En gruppe investorer med kendte sportsfolk som håndboldspilleren Mikkel Hansen og den tidligere fodboldspiller Thomas Kahlenberg i kredsen trådte dog siden til og sikrede den videre drift af de to spisesteder.

Restauranten på Bornholm genåbnede denne sommer, mens afdelingen i København efter planen åbner igen til oktober.