Det kan godt være, at Sofie Linde i dag er en landskendt tv-vært, som sikkert ikke kan gå en tur i supermarkedet uden at blive genkendt.

Men da den populære 'X Factor'-værtinde kom til København fra Aarhus som en ung 18-årig teenager, var virkeligheden en helt anden.

Faktisk følte Sofie Linde sig så alene, at hun beskriver sig selv som decideret ensom. Det fortæller hun i Mads Steffensens nye program 'Mads og A-holdet', som har premiere fredag.

Her har hun, Søren Pind og Hella Joof modtaget et dilemma fra en lytter, som er bekymret for sin kæreste, fordi han ikke har nogen venner, hvilket Sofie Linde altså kan identificere sig med.

Sofie Linde.
Sofie Linde. Foto: liselotte sabroe
Vis mere

»Jeg var så ensom, da jeg flyttede til en ny by (København, red.). Alle mine venner var i Aarhus. Min nabo var præcis lige så gammel som mig og holdt fester hele tiden,« siger hun.

»Men jeg kunne ikke møde nogen. Alle på min arbejdsplads var gamle. Jeg var kun 18 år og genert, og det kom faktisk meget bag på mig, at jeg var genert,« fortsætter hun.

»Det var benhårdt, for der kom ikke bare lige nogen og bankede på.«

Sofie Linde fortæller, at hun forsøgte at starte til badminton for at finde venner. Da det ikke lykkedes, begyndte hun i stedet til bridge.

»Og så fik jeg en ven. Det var godt nok en meget irriterende ven, men så havde jeg en ven,« fortæller hun og råder i programmet lytteren til at få sin kæreste til at gøre noget aktivt for at finde venner.

Den dag i dag mangler Sofie Linde bestemt ikke venner. Faktisk har hun så mange, at hun i slutningen af sine 20'ere en gang i kvartalet ryddede op i dem ved hjælp af post-it-sedler.

»Så skrev jeg navne ned på de mennesker, jeg havde i mit liv og fandt frem til, hvem der gav plus, hvem der gav minus, og hvem der skulle arbejdes på, og dem, der gav minus, de røg ud,« fortæller hun i programmet.

Du kan høre hele det nye 'Mads og A-holdet'-program på Podimo fra , fredag.