Simon Talbot forsøger for tiden at slå igennem som komiker på engelsk i USA. BT var med, da han gik på scenen på den kendte Flappers Comedy Club i Los Angeles.

»Great show!« siger en halvbuttet amerikansk dame på omkring 50, idet hun passerer Simon Talbot.

Han har netop leveret en ti minutter lang monolog på engelsk (eller rettere irsk) på Flappers Comedy Club i Los Angeles, og hun var blandt de cirka 30 mennesker, der sad i den intime klub – og som lo hjerteligt, da den danske komiker stod på scenen.

Simon kom på efter syv amerikanske komikere havde præsenteret deres minishow. De leverede vittigheder om typiske amerikanske hverdagsting som at få betjening i Chase Bank, at gå til ’jury duty’, at være den eneste sorte fyr i Burbank og at blive skudt af en pistol. Så Simon Talbot, der blev introduceret som ’den danske komiker, der er rykket til LA’, var man godt klar over, at der ville komme andre boller på suppen.

»Jeg kom lidt skævt fra start, for jeg er meget fysisk på scenen og pludselig sad ledningen til mikrofonen fast ovre bag sofaen på scenen,« siger Simon Talbot uden dog at se ud som om det var en større katastrofe.

»Men så begyndte det at køre og jeg fik hurtigt etableret hvem jeg er ved at forklare min danske baggrund og irske accent.«

Simon Talbot foran Improv Comedy Club i Los Angeles.
Simon Talbot foran Improv Comedy Club i Los Angeles. Foto: Privatfoto
Vis mere

Det var dog en tydeligt nervøs Simon Talbot, der efter den sjette stand up komiker på scenen godt var klar over, at nu var det hans tur. Han gik nervøst frem og tilbage på sidelinjen. Årsagen var ikke alene en smule sceneskræk, men også at en af Simon Talbots idoler , Joey Diaz, skulle på scenen lige efter ham og derfor kiggede med på Simon Talbots show.

»Ja, jeg var helt star struck over, at han sad der,« siger Simon Talbot begejstret.

»Men han roste mig bagefter og sagde, at jeg var god. Jeg fik også en selfie med ham.«

To unge danskere, Rasmus Berendt og Frida Reindel, fik til gengæld en selfie med Simon

Talbot. De går på Santa Monica College i dette semester og da de opdagede på Instagram, at han skulle optræde i Flappers Comedy Club, var de taget den lange tur til bydelen Burbank.

»Det var lidt anderledes at se ham på engelsk,« siger studerende Frida Reindel, der er Simon Talbot fan.

»Men hans stil var den samme, og han skuffede bestemt ikke.«

På dybt vand
Simon Talbot har slået igennem på den danske stand up scene. Han har så stor succes med det, at han sagtens kunne leve højt på det i mange år endnu. Men det er ikke nok for den 31-årige dansker. Han er taget over Atlanterhavet for at prøve lykken med at få folk til at grine i Los Angeles.

»Jeg er nødt til at lægge lidt pres på mig selv, for ellers spiser jeg bare kager,« siger Simon Talbot med et hævet øjenbryn, da han sidder og spiser en grillkylling med bønner – med få kalorier, som hans kiropraktor har anbefalet det, inden han skal på scenen i Flappers Comedy Club.

»Jeg har altid været ambitiøs, så jeg skal sætte sindssyge mål for mig selv.«

Talbot under palmer.
Talbot under palmer. Foto: Privatfoto
Vis mere

Et af de sindssyge mål er at slå igennem i Los Angeles, hvor creme de la creme af stand up søger hen for at gøre karriere. Selv de største komikere fra andre amerikanske storbyer som Chicago og Atlanta kommer bagerst i køen, når de kommer til Los Angeles, påpeger Simon Talbot. Her skal de starte helt forfra.

Det skal Simon Talbot også. Her er der ingen, der aner hvem han er, og der er ingen fanklub, der automatisk kommer til hans show. Udover Frida og Rasmus er der dog mødt fire andre danskere op på Flappers Comedy Club, og de er tydeligvis  begejstrede over at få en personlig velkomst fra den populære danske komiker.

Inden showet går i gang kører først en Gøg og Gokke stumfilm på et stor lærred og derefter præsenteres en video med de mange kendte navne, der tidligere har underholdt publikum på Flappers. Det er imponerende navne som blandt andre Jeff Garlin, Bob Odenkirk og Jerry Seinfeld.

Simon Talbot, der er vant til at stå på scenen næsten to timer i træk foran et stort publikum hjemme i Danmark, er langt fra hovednavnet her i aften og han har kun ti minutter at gøre med på scenen her.

»Men jeg lagde ud med bare at få tre minutter,« indrømmer Simon Talbot om begyndelsen i Los Angeles, da han var herover første gang i flere måneder i 2017.

»Ti minutter er ingen tid for mig, så jeg når lige at komme godt i gang og så skal jeg af scenen igen.«

Amerikansk latter
Simon Talbot er heldig, at han overhovedet er kommet på programmet. En britisk komiker, Matt Kirshen, havde set ham på Promenade Playhouse i Santa Monica og havde anbefalet ham. For Simon Talbot skal ud og banke på døre og overbevise de forskellige stand up klubber om, at han kan få et amerikanske publikum til at grine. Og det er ikke altid det samme som at få dansk latter frem.

»Amerikanerne kan godt være meget nemmere at fornærme end danskerne,« siger Simon Talbot, der selvfølgelig skriver sin stand up på engelsk, hvilket falder ham relativt nemt på grund af hans irske far.

»Desuden skal man vænne sig til at andre komikere herover er gode til at promovere sig selv med et: ’I’m great, I crushed it.’ Så det er jeg så småt ved at tage til mig.«

Det er i det hele taget lidt af et kulturchok at være i Los Angeles, for folk taler vildt meget - selv i supermarkedet er Simon Talbot overrasket over at blive spurgt af kassedamen hvad han og hans danske forlovede, Katrine Køhler, skal have til middag.

Simon Talbot og hans forlovede Katrine Køhler.
Simon Talbot og hans forlovede Katrine Køhler. Foto: JAMES THISTED
Vis mere

»Det er helt klart et kulturchok,« siger Simon Talbot, der forventer at blive i Los Angeles tre måneder i denne omgang.

»Det er også et chok at skulle starte helt forfra, men jeg kan mærke, at jeg bliver en dygtigere komiker og et stærkere menneske af det. Det gør mig meget stærkere fagligt at komme ud på dybt vand, for jeg er begyndt at kassere meget af mit materiale og vil kunne bruge det bedste af det bedste.«

Simon Talbot har endnu ikke helt vænnet sig til, at en tjener pludselig kan tage opmærksomheden fra hans show, fordi der serveres mad og drikke. Men det er helt normalt på amerikanske stand up klubber, at man spiser samtidig med, og at man ler med mad i munden.

»Jeg er heldig, at jeg har mulighed for at have en karriere begge steder,« siger Simon Talbot, der skal hjem og lave en ’Make Denmark Great Again’ tour til september.

»Jeg har sindssygt meget blod på tanden. Jeg føler mig mere og mere sikker for hver gang jeg optræder her og ser, at mine vittigheder virker på et amerikansk publikum.«