Da Simon Talbot var barn, fik han ofte skældud af sin mor for ikke at spise ordentligt.

Hun beskyldte ham for at smaske, og først nu som voksen har han fundet ud af hvorfor.

Den 32-årige standupkomiker kan nemlig ikke trække vejret igennem venstre næsebor. På den røde løber ved årets Zulu Comedy Galla-show i Operaen fortalte han om sin lidelse til B.T.

»Jeg har en ekstrem skæv næsevæg. Sidste år, før vi tog til L.A. (Simon Talbot har det seneste år forsøgt at slå igennem i Los Angeles, red.) havde jeg hele tiden hovedpine, så jeg tog til lægen. Han kiggede mig op i næsen og sagde, at jeg ikke kunne trække vejret gennem venstre næsebor.«

Misdannelsen er noget, han fortalte videre om på scenen ved Comedy-gallaen, hvor han var inde for at reklamere for sit nye show ’Make Denmark Great Again’.

»Det er et helvede, når jeg er forkølet. Jeg kan ofte ikke trække vejret ordentligt. Jeg har fået at vide, at jeg kan blive opereret for at få rettet det ud.«

Han joker i dag med sin næse og fortæller grinende, at han nu har en undskyldning over for sin mor, når hun beskylder ham for at smaske under aftensmaden.

Simon Talbot var taget til Comedy Galla med sin forlovede, den 31-årige skuespillerinde Katrine Køhler.

Simon Talbot med sin forlovede, Katrine Køhler, i 2014. Vis mere

De fortalte, at de først regner med at blive gift til næste år. Selvom de har boet meget i USA det seneste års tid, skal brylluppet foregå i Danmark.

»Vi har ikke råd til at få fløjet alle gæsterne derover.«

Næste stop for Simon Talbot i hans plan om at erobre verden er dog ikke Los Angeles. Han har nemlig fået kontakt til et management i London, hvor han vil prøve at få sat et engelsk show op.

»Planen er at få optaget et show derovre, som vi så kan prøve at sælge til for eksempel Netflix eller Comedy Central i L.A. Hvis det lykkes, kan man jo rejse rundt med det i hele verden. Men Danmark vil altid være min base.«

Herhjemme begynder han sin efterårsturné den 12. september på Bremen Teater i København, hvor han med standup og små videoklip fra sit USA-eventyr blandt andet vil sætte fokus på forskellen mellem amerikanere og danskere.