»Jeg er lige startet på et barselsvikariat, som jeg ikke må sige noget om endnu,« siger 45-årige Sara Bro, der fortæller om sin jobsituation og sin sidste brystoperation efter tre år på Rigshospitalet.

Hun er mødt op på den røde løber i den københavnske biograf Imperial i anledning af gallapremieren på 'Valhalla', Fenar Ahmads nye eventyrfilm om de nordiske guder baseret på Peter Madsens gamle tegneserie.

»Jobbet er ikke noget sindssygt. Jeg skal have det indtil sommerferien, og det bliver dejligt at komme i gang igen,« siger Sara Bro om barselsvikariatet.

Jobbet kommer, efter hun endelig er blevet færdig med sine tre år lange brystoperationer på Riget. Her har hun fået lavet en mastektomi, det vil sige fjernet begge hendes bryster, fordi der var forstadier til brystkræft.

Og fået nye bryster.

»Jeg kan ikke fortælle meget andet, end at jeg har afsluttet mit forløb. Jeg mangler blot en samtale med en læge, der har fulgt mig i tre år. Det var en kæmpestor dag.«

»Nu er mine bryster færdige, men lægen skal lige se dem. Jeg melder meget ud om det på Instagram, fordi jeg skriver med mange i samme situation, og hvordan man kommer igennem det på bedste måde,« siger hun.

Som 27-årig var Sara Bro igennem en hård kemobehandling på grund af brystkræft. Den seneste operation skal forhindre, at hun får brystkræft igen.

Sara Bro er stor fan af filmens instruktør, Fenar Ahmad. Han har tidligere instrueret 'Underverden' og 'Ækte Vare'.
Sara Bro er stor fan af filmens instruktør, Fenar Ahmad. Han har tidligere instrueret 'Underverden' og 'Ækte Vare'. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Sara Bro har længe været et kendt ansigt og stemme på DR, TV 2 og P3. Hun var senest talkshow-vært på 'Sara Bro på DR 2', hvor hun tog emner op som ligestilling, porno og døden.

Et program, der blev udsat for kritik og lukkede efter blot 10 afsnit. På trods af en planlagt sæson 2.

»Jeg har brugt tiden på at finde ud af, hvad jeg skulle lave. Jeg var jo blevet lovet en ny sæson, men det standsede på grund af strategiske ændringer.«

»Der var en kæmpe omstrukturering, og det er gået ud over mange programmer, og det er trist for DR 2. 'Filmland' røg. Vi skal have kulturprogrammer på tv, der går i dybden,« siger Sara Bro, der er datter af filminstruktøren Arne Bro, som leder den dokumentariske linje på Den Danske Filmskole.

Filmen 'Valhalla' har premiere 10. oktober landet over.