Radio- og tv-værten Sara Bro har delt et foto af sig selv på sin Instagram-profil uden en trevl på kroppen, og nu står flere af hendes følgere i kø for at hylde hende.

Opslaget handler kun om én ting, fortæller den 45-årige vært; at være stolt af sin krop.

Og Sara Bro er stolt af sin krop. Rigtig stolt endda, for efter et tidligere kræftforløb og tre år med masektomi og efterfølgende rekonstruktion af brysterne, føler hun, at kroppen har været igennem en hel del.

»Jeg skriver i opslaget, at jeg er stolt, fordi min krop har undergået en masse ting, som måske ville give de fleste inklusiv mig selv mest lyst til at skjule den under virkelig meget tøj. Men jeg tænkte: 'Nej, jeg er faktisk rigtig stolt af, at jeg har overlevet alle de her ting og den måde, min krop ser ud på,« fortæller hun til B.T.

45-årige Sara Bro.
45-årige Sara Bro. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Opslaget har i skrivende stund fået over titusinde likes og mere end 400 kommentarer siden fredag, men det er ikke det, der er vigtigt for DR-værten.

»Det var vigtigt for mig at lave opslaget, fordi jeg nogen gange poster denne type opslag uden tøj, og så var der i sidste uge en af mine mandlige venner, der troede, at et af mine opslag handlede om noget helt andet end det, som det i virkeligheden handler om for mig,« forklarer hun og uddyber:

»Han stod ret alene med sin opfattelse, og de fleste vidste jo godt, at opslaget handlede om feminisme og frigjorthed.«

Men bemærkningen fik alligevel Sara Bro til at tænke over, hvordan hendes følgere opfatter det signal, hun sender i forhold til at være nøgen på Instagram. Derfor lod hun det være op til sine over 70.000 følgere at fortælle, hvordan de opfatter hendes opslag.

»Jeg lavede jo i princippet min egen undersøgelse, og jeg bliver virkelig glad, når jeg kan se, at jeg inspirerer flere kvinder til at være stolte af deres krop. Det er min mission med opslaget. Og derfor bliver jeg glad, når jeg får beskeder fra mine instagram-følgere om, at jeg har forandret deres syn på dem selv,« siger hun.

Siden opslaget blev delt, er det væltet ind med tilkendegivelser fra en masse følgere, der hylder Sara Bro.

Også flere kendte danskere har været inde for at kommentere billedet. Blandt andet har forfatteren Sara Blædel og skuespilleren Roland Møller kommenteret med positive emojis (smileyer, red.), mens 'Vild med dans'-værten Christiane Schaumburg-Müller har skrevet en længere kommentar til opslaget.

'Du er SÅ inspirerende Sara - og jeg elsker at se dig nøgen!! Haha! Så her fra kvinde til kvinde! Du er lækker, lige som du er - du er sexet! Du er en HOT MAMA', står der blandt andet.