Under et uanmeldt besøg på prins Joachims Schackenborg Slotskro i sidste måned besluttede Fødevarestyrelsen, at der var så beskidt, at kroen måtte give afkald på sin elitesmiley.

Ifølge en kontrolrapport fra 17. juli manglede der simpelthen grundig rengøring flere steder.

På hylder og stativer i kølerummet var der formodet skimmel, isterningmaskinen var beskidt, ventilatoren i kølerummet var snavset, og så blev der fundet fluelort på lamperne i selvsamme rum.

Henning Kohl er forpagter på kroen, og han indrømmer blankt fejlen efter kontrolbesøget.

»Vi er selvfølgelig pissetrætte af indskærpelsen, men vi må også bare lægge os fladt ned og sige, at vi simpelthen ikke har været grundige og skarpe nok,« siger han.

Det er ikke første gang, at Fødevarestyrelsen finder fejl i rengøringen hos Schackenborg Slotskro. I 2017 var stativerne i kølerummet også beskidte, og året forinden var der problemer med temperaturen på noget kød.

Henning Kohl vil nu sikre den fremtidige hygiejne på stedet ved at give en medarbejder flere muligheder for at gennemgå en mere regelmæssig fødevaresikkerhed.

»Vi har selvfølgelig allerede rettet fejlen, som vi fik indskærpet i sidste måned, og nu vil en medarbejder være primus motor på en mere grundig rengøringskontrol her på stedet,« forklarer han.

Forpagteren er ikke utilfreds med Fødevarestyrelsens beslutning, men han er ærgerlig over, at episoden bliver et problem, der omtales i medierne.

»I interesserer jer jo ikke for Schackenborg Slotskro, fordi I synes, det er spændende. I gør det, fordi kroen ligger på en adresse og har en medejer, som har jeres interesse, men det må jeg jo bare leve med,« siger Henning Kohl.

Henning Kohl kan se frem til et opfølgende besøg af Fødevarestyrelsen på kroens regning.

Prins Joachim ejer kroen sammen med skibsrederen Hans Michael Jebsen.

Andre læser også