Kan du heller ikke se forskel på Cecilie Beck og Natasja Crone? Standupkomiker Ruben Søltoft har det med at rode sig ud i pinlige situationer. Her fortæller han, hvordan det er at være virkelighedens Frank Hvam.

Mads Mikkelsen-affæren

I 2017 er Ruben Søltoft vært ved Zulu Awards, hvor han i sidste øjeblik får at vide, at han under et sceneskifte skal få fem minutter til at gå med snak. Mads Mikkelsen bliver involveret, og det ender med et akavet tv-øjeblik.

»Jeg var i forvejen rigtig presset,« fortæller Ruben Søltoft.

»Det var mit første store værtsjob, og så fik jeg at vide, at jeg bare skulle holde den kørende, mens de stillede en scene op. Jeg sagde, at jeg så blev nødt til at interviewe nogen, og fik en liste over, hvem der kom.«

Mads Mikkelsen stod på listen, og til Ruben Søltofts store overraskelse var den danske stjerneskuespiller klar på at lave et improviseret interview.

»Jeg nåede ikke at hilse på ham, før vi gik i gang. Jeg kommer oprindeligt fra en lille by i Himmerland, hvor man ikke er så vant til at møde folk fra fjernsynet, så jeg bliver så nemt starstruck. Da han stod foran mig, gik jeg bare i stå,« griner han af situationen, der bliver reddet af Mads Mikkelsen, som giver den mundlamme vært et stort kram.

»Når jeg møder folk, jeg har set i fjernsynet, bliver det altid underligt. Det er virkelig upraktisk.«

Mads Mikkelsen.
Mads Mikkelsen. Foto: TONY GENTILE
Vis mere

Natasja Crone-affæren

En måned efter Zulu Awards er Ruben Søltoft taget til Gaffa Prisen i Odense.

Han er sent på den, lyset er dæmpet, alle har sat sig, og han kigger febrilsk rundt i salen, da han får øje på sin medvært fra Zulu Awards, tv-værten Cecilie Beck.

»Jeg råber ’hej Cecilie’ og krammer hende. Så siger hun, ’jeg er ikke Cecilie’. Folk begynder at klukke. Det er Natasja Crone, der lige har fundet sammen med Cecilie Becks eksmand Rasmus Tantholdt. Den er helt dum, og jeg får fremstammet, ’I har samme frisure’.«

Til efterfesten finder han Natasja Crone igen og undskylder for sin klodsethed. Han synes alligevel, situationen var ret sjov, så han har skrevet det ud til alle sine følgere på Twitter.

»’Ej, det har du ikke gjort, vel,' siger hun. Så tabte jeg ansigt igen,« griner Ruben Søltoft.

»Hvem ved, måske Rasmus Tantholdt også har taget fejl og stadigvæk tror, han er sammen med Cecilie,« tilføjer han og afslører så, at han for nylig scorede hattrick inden for akavede kendis-møder.

Kenneth Carlsen-affæren

Det er nemlig ikke kun skuespillere og tv-værter, Ruben Søltoft har sine udfordringer med.

For tiden er han begyndt at spille tennis. En dag, han er ude at spille med Cecilie Beck, går han i baglås, da den tidligere tennis-stjerne Kenneth Carlsen kommer forbi.

»Efter vi har spillet, sidder vi bagefter og drikker en danskvand. Kenneth Carlsen sætter sig ved vores bord, og jeg gør alt for at vise, at jeg ikke er starstruck. Vi snakker i 10 minutter, så rejser han sig op, fordi han skal videre, og så ryger det ud af mig ’Kenneth Carlsen, kan jeg ikke lige få et billede?’.«

Ruben Søltoft ryster på hovedet.

»Jeg kunne ikke redde den. Jeg tog det dumme billede og lagde det op på min ’story'.«

Han ved godt, at hans liv ofte lyder som et afsnit af ’Klovn’.

»Jeg føler nogen gange, at jeg er Frank Hvam,« smiler han.

Kenneth Carlsen.
Kenneth Carlsen. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Det skal gøre ondt

Den 12. september har Ruben Søltoft premiere på sit nye onemanshow ’Ting fra min mund’, hvor han netop sætter fokus på sine pinlige sider.

»Jeg fandt ud af med mit forrige show, at det helst skal gøre ondt, før det bliver rigtig sjovt. Når jeg oplever noget, der er så ubehageligt, at jeg ikke har lyst til at sige det til nogen, så skal det netop med på scenen,« forklarer han og giver et eksempel:

»I mit første show står jeg til sidst med en gul maske på hovedet. Publikum tror, det bare er for sjov, men jeg var i virkeligheden nået så langt ud med min kæreste, hvor det ikke fungerede seksuelt, at jeg havde købt en gul latex-maske.«

I det nye show har Ruben Søltoft en historie om sine forældre, som han har advaret dem om på forhånd.

»Min far blev lidt stille og spurgte, om det var nødvendigt. Min mor var heldigvis helt cool.«

Ruben Søltoft.
Ruben Søltoft. Foto: Seth Nicolas
Vis mere