Efteråret byder på tre nye one man shows fra Christian Fuhlendorff, Ruben Søltoft og Simon Talbot.

B.T. har været inde og se alle tre på premieredagen og anbefaler her, hvem du skal tage ind og se, hvis du er i humør til dansk standup fra den øverste hylde.

Christian Fuhlendorff - ’Går over i historien 2’

To one man shows på ét år. 35-årige Christian Fuhlendorff har taget udfordringen op og er nu på banen med anden halvdel af sit ’går over i historien’-show, hvor han tager publikum igennem verdenshistorien med hjælp af en overheadprojekter og en samling gamle børnetegninger.

Christian Fuhlendorff
Christian Fuhlendorff Foto: Jonas Raaby
Vis mere

Det positive:

Det er ret underholdende. Det er umuligt ikke at komme til at grine af Christian Fuhlendorffs rablende univers, hvor han konstant skyder til højre og venstre, og han er som altid god til at gribe sproglige fejl eller fortalelser og så freestyle ud fra det. Højdepunkter er helt klart hans take på #metoo, betragtninger om mænd og kvinder, og så sætter han en virkelig sjov scene, hvor han pludselig er inde i hovedet på sin kone.

Det negative:

Det overordnede historie-tema og rammen med børnetegningerne er lidt kedeligt og egentlig unødvendigt for showets mange jokes, der sagtens kan fungere uden. Christian Fuhlendorff undervurderer også publikums grænser for, hvor politisk ukorrekt man kan tillade sig at være, så flere jokes ender uforløst. Til sidst virker flere af tematikkerne som genbrug med de sædvanlige jokes om hans børn og kone.

Dommen:

Anden halvdel af ’går over i historien’ er ret sjov, og så du ikke første del, misser du kun et par enkelte referencer. Christian Fuhlendorff taler ud fra sit eget synspunkt, så er du midt i 30’erne og i et fast parforhold med små børn, rammer du bulls-eye ind i målgruppen.

Karakter: 4/6 stjerner

Ruben Søltoft - ’Ting fra min mund’

Ruben Søltoft debuterede i 2015 med showet ’Mit hoved’, som han nu følger op med ’Ting fra min mund’, hvor han endnu en gang er blevet forladt af en kæreste med, hvad der følger af tragikomiske hverdagshistorier.

Ruben Søltoft
Ruben Søltoft Foto: Louis Bülov Bertelsen
Vis mere

Det positive:

31-årige Ruben Søltoft har en virkelig krøllet hjerne, og selvom alle ideer ikke fungerer helt optimalt, skal han have point for at kaste sig ud i de mest syrede tankespor. Han er charmerende, lynhurtig til at improvisere, god til at bruge hele rummet med originale lyd- og lyseffekter, og så har han en rigtig sjov spøgelseshistorie til at slutte det hele af.

Det negative:

Ruben Søltoft lider lidt af samme problem som Justin Bieber. Han skal bare slå en prut, så skriger publikum af grin, hvilket får showet til være mere form end indhold. Der er ikke så mange geniale indslag, hvor man tænker, ’det er virkelig godt tænkt’, og selvom han er god til at bruge ”callbacks”, er showet overordnet set hurtigt glemt igen.

Dommen:

Gummiansigtet Ruben Søltoft vinder utrolig meget på charmen, og man er i godt selskab med hans skæve indfald, men det virker lidt som en gentagelse af hans første one man show med kæreste-temaet. Selvom han umiddelbart krænger sjælen ud med en række barndomstraumer, får det aldrig for alvor taget til at lette.

Karakter: 3/6 stjerner

Simon Talbot - ’Make Denmark Great Again’

32-årige Simon Talbots fjerde one man show tager med små filmklip fra turen udgangspunkt i hans rejser til Los Angeles, hvor han de sidste par år har forsøgt at slå igennem som komiker.

Simon Talbot.
Simon Talbot. Foto: Krestine Havemann / ICO Concerts
Vis mere

Det positive:

Det fungerer bare. Rammefortællingen om Simon Talbots forsøg på at slå igennem i USA , og hvordan det har påvirket ham, sidder lige i skabet. De små filmklip fra turen fungerer som en god motor, hvor man hele tiden venter spændt på, hvordan det hele ender. Han rammer desuden perfekt forskellen på overfladiske amerikanere og selvudslettende danskere og binder det hele sammen med et fint budskab om, at vi skal tro mere på os selv.

Det negative:

Man er ikke blæst bagover af grin, og jokes om dumme amerikanere er måske set lidt for mange gange før. Derudover: Undgå for alt i verden at se Simon Talbots indslag fra årets Zulu Comedy Galla, hvor han afslørede alt for meget fra showet.

Dommen:

’Make Denmark Great Again’ er klart det mest gennemførte show i feltet. Der er masser af sjove musikalske referencer, han er god til at bruge sin krop og gribe øjeblikket, når der skal freestyles med publikum, og selvom man ikke dør af grin, er det klart en aften værd. Om ikke andet så for at se de små filmklip, som forhåbentlig udsendes samlet som en rigtig dokumentarfilm senere.

Karakter: 5/6 stjerner