I Norge følger man med stor nysgerrighed prinsesse Märtha Louises nye forhold til shamanen Durek Verrett.

Tirsdag landede han i lufthavnen i Oslo, hvor han blev mødt af et stort presseopbud.

Verrett virker til at være en helt speciel person. Han har ifølge eget udsagn evnen til at helbrede alt fra nyresten og psoriasis til kræft med et snuptag.

Desuden har han været død og er blevet genfødt, hævder han. Tirsdag landede han i Norge, hvor han skal tilbringe nationaldagen i Oslo med sin prinsesse. Det skriver VG.

44-årige Verrett landede klokken 13.30 tirsdag, hvor han blev mødt af kæresten.

Han har endnu ikke mødt sin svigerfamilie, men der er tradition for, at kong Harald og dronning Sonja inviterer de nærmeste på frokost på slottet på nationaldagen.

VG skriver, at gæstelisten til arrangementet ikke bliver offentliggjort, men at prinsessen ofte deltager med sine børn.

Norsk TV 2's kongehusekspert Kjell Arne Totland vurderer:

»Hvis Märthas nye kæreste er hendes gæst i år på nationaldagen, så er det ikke utænkeligt, at han også kan dukke op til den private frokost med hendes familie,« siger han.

Prinsessen har ikke nogen officielle pligter på dagen, men hun er som regel til stede, når det årlige børneoptog kommer forbi Det Kongelige Slott i Oslo.

Mediet har været i kontakt med det norske kongehus' kommunikationschef, Guri Ofstad Varpe, som fortæller, at man ikke oplyser om kongefamiliens private program. Tidligere har kong Harald udtalt, at han er glad på sin datters vegne.

En nyforelsket prinsesse Märtha afslørede i marts i talkshowet 'Skavlan', at hun havde mødt sin nye kæreste gennem en fælles bekendt.

Foto: Daryl Henderson
Vis mere

»Vi aftalte at mødes, og jeg og nogle venner tog hjem til ham. Jeg gik ind og sagde: 'Jeg kender dig.' Og han svarede 'ja'. Vi var forudbestemt til at mødes, før vi blev født,« fortalte prinsessen.

De stod offentligt frem som kærester søndag, men har postet billeder af hinanden på de sociale medier siden efteråret.

Durek Verrett er en kendt skikkelse i spirituelle kredse og bor normalt i Los Angeles, hvor han blandt andet har været sjælelig vejleder for skuespillerinden Gwyneth Paltrow. Norske eksperter stiller sig dog tvivlsomme over for shamanens behandlingsmetoder, der ikke bunder i videnskaben.

Søndag sprang prinsessen og shamanen ud som kærester, men de har gennem længere tid arbejdet sammen om en foredragsturné, som har titlen 'The Princess and the Shaman' ('Prinsessen og shamanen', red.).