Den nye dokumentar 'Framing Britney Spears' om sangerindens karriere og udfordringer har sat fokus på mediernes behandling af kvindelige stjerner.

Og i den debat kommer nu endnu et eksempel, som vækker forargelse blandt mange.

Den tidligere 'Late Show'-vært David Letterman kan i et gammelt klip fra hans show ses stille sig bag 'Friends'-stjernen Jennifer Aniston og derefter bukke sig ind over hende for at tage en lok af hendes hår i munden.

En situation, som nu en del år senere, får folk til tasterne. Især på Twitter tager folk afstand fra, hvad de mener, er grænseoverskridende adfærd fra værten.

David Letterman er kommet i vælten, efter klip med, hvordan han behandler kvindelige stjerner, er begyndt at florere på sociale medier. Dette er et billede af talkshow-værten fra 2012.
David Letterman er kommet i vælten, efter klip med, hvordan han behandler kvindelige stjerner, er begyndt at florere på sociale medier. Dette er et billede af talkshow-værten fra 2012. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Vis mere

Se eksempler på den kritik, der nu florerer på det sociale medie, herunder:

  • Holy shit, Letterman var et monster
  • Jeg vidste ikke, vi snakkede om det, men det er bare rent ud sagt skummelt og slet ikke morsomt
  • Jeg er pinligt nok fra generationen, som syntes, han var underholdning. Vi har meget at undskylde
  • Er der andre, som synes det her Letterman/Aniston-interview er mærkeligt?

Programmet, som er dukket op igen, er fra 1998. Indledningsvist kan man se, hvordan David Letterman og Jennifer Aniston taler om en oplevelse, hun havde i en sauna.

En sauna, som Aniston brugte i et offentligt fitnesscenter, og hvor hun, lyder det fra hende i talkshowet, på akavet vis stødte ind i interesserede fremmede, mens hun sad uden en trevl på kroppen.

En historie, som ifølge Letterman får ham til at sutte på hendes hår senere i programmet.

Man kan se det hele udspille sig i klippet herover, hvor en noget forundret og forvirret Aniston altså får suttet på sit hår.

I klippet stikker Letterman tungen frem og prøver at fange skuespillerindens hårlok, men Aniston trækker sig i første omgang væk med et forvirret udtryk.

Det lykkes ham dog at fange lokken med sin tunge, og det beklager han med ordene:

»Undskyld, det havde noget med den sauna at gøre,« lyder det fra Letterman, uden han dog sætter yderligere ord på, hvordan de to ting hænger sammen.

Klippet med hårlokken er ikke det eneste fra tv-værtens tid, der lige nu vækker harme og bliver diskuteret vidt og bredt.

Det gælder blandt andet også optagelser, hvor Letterman beder sangerinden Madonna kysse med en fra publikum, samt et klip hvor han griller popstjernen Lindsay Lohan om hendes misbrug.