Le Gammeltoft har måttet fyre mere end en fjerdedel af sine medarbejdere, efter coronakrisen har lagt pres på hendes virksomhed.

»Det har ikke været nogen nem beslutning, kan man roligt sige. Men som direktør har jeg et ansvar for, at virksomheden er bæredygtigt,« siger DJ og tidligere P3-vært Le Gammeltoft, der i 2013 stiftede mediet Heartbeats.

Hun fortæller til B.T., at Heartbeats havde 22 fastansatte, og at seks af dem blev afskediget mandag.

»Alle syntes, det var en skoddag, det er klart. Men der er en kolossal opbakning, og alle er enige om, at vi skal holde hånden under virksomheden, så den kan komme stærkt tilbage, og det er jo rørende at se, at ens ansatte på den måde virkelig har lagt hjerte i virksomheden,« siger hun og tilføjer:

»Men vi ved også, at hvis vi ser bedre tider, så får vi mulighed for at hente dem tilbage.«

På pressemødet mandag valgte Mette Frederiksen forsigtigt at åbne for muligheden for, at danskerne allerede om 14 dage kan slippe ud af karantænen, hvis de lave udsigter for antal smittede fortsætter.

Derfor kan man spørge Le Gammeltoft, om det ikke er for tidligt og for drastisk at smide håndklædet i ringen og fyre mere end en fjerdedel af Heartbeats' fastansatte.

»Jeg tror ikke, samfundet kommer op på 100 procent med det samme. Vi kommer til at være mindre betalingsvillige og konservative om, hvad vi bruger penge på - og det gør virksomhederne også. Jeg tror, vi bliver påvirkede resten af året. Det er lidt trist.«

Le Gammeltoft, DJ, radiovært og mediechef.
Le Gammeltoft, DJ, radiovært og mediechef. Foto: Anne Bæk
Vis mere

Heartbeats er financieret af kommercielle samarbejder.

Og allerede inden corona-situationen havde udviket sig til en regulær krise, kunne hun se, hvordan virksomheder valgte at bruge deres penge på andre ting end på at annoncere hos Heartbeats.

Derfor synes hun ikke, det er for voldsomt at fyre så mange og nedsætte lønningerne til de resterende medarbejdere året ud.

Hun står nemlig i en svær situation, fordi hendes virksomhed er i vækst, og derfor bliver ramt dobbelt så hårdt, forklarer hun.

»Hvis vi bare skulle holde status quo, så havde det været fint. Men jeg skulle have fordoblet min omsætning i år, og det har jeg jo ansat folk til og planlagt omkostninger efter,« siger hun og retter en skarp kritik mod regeringens hjælpepakker.

»Regeringen har bare ikke været vågen. Erhvervsministeren ved ikke, hvad det vil sige at have en virksomhed i vækst. Simon Kollerup har simpelthen ikke styr på, hvordan vi bliver ramt dobbelt.«

Fredag fortalte Le Gammeltoft til B.T. at hun kæmpede for sin virksomhed.

»Som direktør og founder må jeg skære alle steder. Afmelde rengøring og frugtkurv, aflevere leasingbilen tilbage. Hver en krone sparet er nødvendig, hvis man vil holde på sine medarbejdere,« sagde hun.

»Alle er bange og kede af det, men der bliver knoklet igennem derhjemme, selvom folk har børn på skødet. Det er en svær balance at holde momentum. Hvis jeg sender medarbejdere hjem, kan jeg ikke producere, og så dør min forretning.«

Mandag, efter fyringsrunden, fortæller hun, at hun har måttet tage arbejdshandskerne på.

»Vi skal ud af det her, og det skal gå stærkt. Så vi må kigge på, hvilke muligheder vi har. Er der nye forretningsområder, vi kan kigge ind i? Hvad skal der til for, at Heartbeats kan få hentet nogle af de her folk tilbage,« siger hun.

»Jeg har det ikke særlig godt. Jeg er jo enormt berørt at at sige farvel til fantastiske medarbejdere, jeg holder meget af. Det er en kliche, men det er jo min familie.«