Det er ikke altid nemt at være skilsmisseforælder. Det kan Lasse Rimmer skrive under på.

I podcasten 'Tal til mig' taler han om emnet med vært Iben Maria Zeuthen. Om hvordan det kan indebære masser af dårlig samvittighed over for sine børn.

»Jeg er fuldt på det rene med at bruge resten af livet på at undskylde, hvis der er noget, jeg ikke har gjort godt nok,« lyder det blandt andet fra den 49-årige komiker.

Lasse Rimmer er far til døtrene Pippi og Hedvig, der i dag er henholdsvis 18 og 14 år. Han blev skilt fra pigernes mor, Lene Dahlquist, da den yngste var omkring et halvt år gammel.

»Jeg har det, som Don Draper udtrykker det i 'Mad Men': Jeg savner dem ubegribeligt, når de ikke er der. Helt ustyrligt. Men ved ikke helt, hvad jeg skal stille op med mig selv, når jeg er sammen med dem,« beskriver han rollen som skilsmissefar.

Han forklarer desuden, at han har savnet at føle sig helt tilstedeværende som far til sine to døtre, og at han blandt andet har brugt forsørgerrollen som undskyldning for ikke at være komplet til stede.

»På en gang har jeg savnet at være væsentlig for dem, mens jeg har glædet mig til ikke at behøve at være det. Hvis der er en ting, der gør mig ked af det, så er det ikke at kunne forlige de to ting på en måde, som har gjort mig til en bedre far,« fortæller han.

Lasse Rimmer annoncerede 10. august, at han, efter knap to års ægteskab med bloggeren Line Hoffmeyer, skal skilles for anden gang.

Som følge af skilsmissen har han – af hensyn til sine døtre – sagt sit job op som morgenradiovært på Radio 100.

'Jeg elsker at lave radio. Jeg elsker endnu mere at kunne være far. Selvom jeg kommer til at savne at stå tidligt op og tale i en mikrofon sammen med Oliver og Anne, så er det allerede nu det bedste bytte, jeg har lavet: Familie for arbejde,' skrev han på sine sociale medier.