Sarah Dash, der stod bag hittet 'Lady Marmelade' fra 1974, er død. 76 år gammel.

Dødsårsagen er endnu ukendt. For blot tre dage siden stod hun ellers på scenen sammen med sin veninde og tidligere bandkollega, Patti Labelle.

Nu har Patti Labelle delt en hyldest til Sarah Dash på sin Instagram, efter at borgmesteren i Trenton, Reed Gusciora, der var nær ven med afdøde, bekræftede den triste nyhed om dødsfaldet på Facebook.

'Vi var lige på scenen sammen lørdag, og det var så stærkt og specielt et øjeblik! Sarah Dash var en fantastisk talentfuld, smuk og kærlig sjæl, der velsignede mit liv og så mange andres liv på flere måder, end jeg kan sige. Og jeg kunne altid regne med, at hun havde min ryg,' skriver hun blandt andet.

Sarah Dash slog igennem i 1960erne, da hun i selskab med Patti Labelle, Cindy Birdsong og Nona Hendryx dannede Bluebelles, der senere blev Labelle, da Cindy Birdsong forlod gruppen i 1967

Labelle udgav deres debutalbum i 1971, og tre år efter slog de for alvor igennem med 'Lady Marmelade', der i 2001 igen storhittede, da nummeret blev fortolket af Christina Aguilera, Mya, Lil’ Kim og Pink.

I 1977 gik bandet hver til sit, og efterfølgende startede Sarah Dash sin solokarriere, hvor hun nåede at udgive tre album og senere var på turné med Rolling Stones.

Labelle fandt igen sammen i musikken i 1995 med singlen 'Turn It Out', og igen 13 år senere, hvor de udgav et album.