Hans navn er Frederik, kronprins Frederik.

Fredag eftermiddag afslørede tidligere forsanger i rockbandet Kashmir, Kasper Eistrup, sit portræt af kronprins Frederik, som han har malet med James Bond i tanke.

»Jeg synes, kronprinsen har samme charme og udadvendthed. Jeg viser ham i fuld figur med sko, sokker, skjorte og hænder,« havde Kasper Eistrup forklaret tidligere på dagen, før pressen og en forsamling fra finkulturen var samlet i Englesalen på Frederiksborg Slot i Hillerød til den store afsløring.

Her stod Kasper Eistrup og kronprins Frederik side om side foran det enorme portrætmaleri, og Kronprinsen kunne ikke lade være med at grine højlydt og klappe begejstret, da portrættet blev præsenteret for forsamlingen.

Den 16. november 2018 åbner H.K.H. Kronprinsen billedkunstneren Kasper Eistrups første store retrospektive udstilling på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg. I forbindelse med udstillingen afsløres et nyt portræt af Kronprinsen, der er bestilt af museet. Kasper Eistrup, der tidligere har gjort sig bemærket som en fremtrædende rockmusiker, har i de seneste år udelukkende helliget sig billedkunsten. Eistrup har gennem hele livet tegnet og malet, og har deltaget i flere kunststillinger siden 1999. Udstillingen "Fragmentarium" omfatter mere end 70 værker, der sætter det nye portræt af Kronprinsen i relation til kunstnerens samlede ouevre. Blandt de udstillede værker er den store udsmykning til Axel Towers, "The Spider", hvor man bl.a. kan se portrætter af arkitekten Lene Tranbjerg og sangerinden Mø. Eistrup benytter sig af mange forskellige teknikker og sætter gerne fragmenter fra forskellige betydningsuniverser sammen, så nye fortællinger skabes. "Kasper Eistrup skaber med sin kunst helt unikke universer, hvor mennesker og symbolladede genstande og rum væves sammen på en stemningsfuld og meget vedkommende måde. Det er en stor glæde for museet, at vi som de første kan præsentere en stor udstilling, der kommer rundt om Eistrup som menneskeskildrer, og som med portrættet af Kronprinsen får blivende betydning for museets samling, " siger Mette Skougaard, direktør på Frederiksborgmuseet. På udstillingen kan man også se nogle af Kasper Eistrups installationer, hvoraf én er udført specielt til udstillingen på Frederiksborg. Fragmentarium og det nye kongelige portræt kan opleves fra den 17. november 2018 på Frederiksborg Slot. (Foto: Keld Navntoft /Ritzau Scanpix 2018)
Den 16. november 2018 åbner H.K.H. Kronprinsen billedkunstneren Kasper Eistrups første store retrospektive udstilling på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg. I forbindelse med udstillingen afsløres et nyt portræt af Kronprinsen, der er bestilt af museet. Kasper Eistrup, der tidligere har gjort sig bemærket som en fremtrædende rockmusiker, har i de seneste år udelukkende helliget sig billedkunsten. Eistrup har gennem hele livet tegnet og malet, og har deltaget i flere kunststillinger siden 1999. Udstillingen "Fragmentarium" omfatter mere end 70 værker, der sætter det nye portræt af Kronprinsen i relation til kunstnerens samlede ouevre. Blandt de udstillede værker er den store udsmykning til Axel Towers, "The Spider", hvor man bl.a. kan se portrætter af arkitekten Lene Tranbjerg og sangerinden Mø. Eistrup benytter sig af mange forskellige teknikker og sætter gerne fragmenter fra forskellige betydningsuniverser sammen, så nye fortællinger skabes. "Kasper Eistrup skaber med sin kunst helt unikke universer, hvor mennesker og symbolladede genstande og rum væves sammen på en stemningsfuld og meget vedkommende måde. Det er en stor glæde for museet, at vi som de første kan præsentere en stor udstilling, der kommer rundt om Eistrup som menneskeskildrer, og som med portrættet af Kronprinsen får blivende betydning for museets samling, " siger Mette Skougaard, direktør på Frederiksborgmuseet. På udstillingen kan man også se nogle af Kasper Eistrups installationer, hvoraf én er udført specielt til udstillingen på Frederiksborg. Fragmentarium og det nye kongelige portræt kan opleves fra den 17. november 2018 på Frederiksborg Slot. (Foto: Keld Navntoft /Ritzau Scanpix 2018) Foto: Keld Navntoft
Vis mere

»Det har været en kæmpestor oplevelse,« fortalte kronprins Frederik.

»Som lille dreng havde jeg ikke tålmodighed til at sidde stille i længere tid til et portrætmaleri, men det har været sjovt og spændende, og vi har fået drøftet en masse ting,« fortsatte han og nævnte blandt andet deres fælles kærlighed til musik.

Kasper Eistrup, der kender kronprins Frederik helt tilbage fra starten af 90’erne, hvor Kronprinsen var gæst til nogle af Kashmirs første koncerter, fortalte, hvordan de havde rodet rundt på Amalienborg for at finde den helt rette setting for portrættet.

»Jeg vil gerne undskylde over for Mary, at vi ommøblerede hele stuen. Hun kom på et tidspunkt ind og spurgte, hvad vi lavede, og så svarede Frederik ’alt for kunsten’. Vi fandt en smuk sofa, og så fik vi i ægte James Bond-stil bestilt en dry martini ved siden af,« forklarede Kasper Eistrup.

Billedkunstner Kasper Eistrup. Et nyt portræt af kronprins Frederik malet af Kasper Eistrup er blevet afsløret på Frederiksborg museum fredag den 16. november 2018 (Foto: Keld Navntoft /Ritzau Scanpix 2018)
Billedkunstner Kasper Eistrup. Et nyt portræt af kronprins Frederik malet af Kasper Eistrup er blevet afsløret på Frederiksborg museum fredag den 16. november 2018 (Foto: Keld Navntoft /Ritzau Scanpix 2018) Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Portrættet er en del af en større Kasper Eistrup-udstilling på Frederiksborg Slot, og efter afsløringen gik Kronprinsen videre privat rundt og så resten af udstillingen.

»Det er meget stort for mig. Min nordjyske kæreste siger, at træerne ikke gror ikke ind i himlen, men det synes jeg, de gør i dag,« lød det fra Kasper Eistrup, før han fulgtes videre rundt på slottet med kronprins Frederik.