Kim Bodnia følte sig usikker i Sverige på grund af sin jødiske baggrund. Det var en af grundene til, at han takkede nej til at spille med i tredje sæson af den populære tv-serie ’Broen’.

Da tredje sæson af krimiserien ’Broen’ rullede over skærmen i efteråret, var det uden Kim Bodnia i rollen som Martin Rohde.

Tidligere har den 50-årige skuespiller forklaret, at han takkede nej til endnu en sæson, fordi han var utilfreds med manuskriptet. Men nu afslører han i et interview med Israeli TV, at der også var en anden grund til hans beslutning.

Optagelserne til tv-serien foregik på begge sider af Øresund, og det var et problem for den jødiske skuespiller.

»Antisemitismen vokser i Sverige – og især i Malmø, hvor optagelserne er foregået. Det er ikke særlig rart eller trygt at være der, når man er jøde,« siger han i interviewet.

Han holder dog stadig fast i sin oprindelige forklaring om, at han var utilfreds med manuskriptet.

Det var nemt for mig at sige nej til at arbejde i Sverige. Da de ikke havde et godt manuskript, kunne jeg sige: ’Jeg føler mig ikke sikker her’,« fortæller han til Israeli TV.

Se en del af interviewet her. Artiklen fortsætter under videoen.

Kim Bodnia nåede at vinde prisen som ’Bedste mandlige skuespiller’ ved en stor international prisuddeling i Monaco, og det kom som lidt af et chok, da DR i 2014 afslørede, at tredje sæson af ’Broen’ blev uden Kim Bodnia.

Tidligere havde hovedforfatteren Hans Rosenfeldt i forbindelse med afslutningen af anden sæson udtalt til den norske avis VG, at Kim Bodnias rolle var selvskrevet til tredje sæson af serien.