En høj IQ og en skuespilkarriere i Hollywood er en meget dårlig kombination.

Det mener den 48-årige skuespillerinde Kate Beckinsale i hvert fald.

Hun blev forleden interviewet af Howard Stern i dennes radioprogram, hvor hun fortalte, at hun har en 'ekstrem høj IQ', og at det bestemt ikke har været til hendes fordel for hendes karriere på det store lærred.

Det skriver Daily Mail.

Kate Beckinsale læste på Oxford University, inden hun forfulgte sin drøm om at blive skuespillerinde.

I radioprogrammet skal hun have fortalt, at hun allerede som barn fik testet sin intelligenskvotient, og at den var overraskende høj.

Hun kunne ikke selv huske, hvor høj den var, så derfor ringede hun til sin mor midt under interviewet.

Og ifølge moderen blev Kate Beckinsales IQ i tidernes morgen målt til hele 152, hvilket betyder, at hun ligger i definitionen 'et geni'.

»Jeg var ung, da jeg blev testet, så mon ikke, jeg har mistet et par hjerneceller siden da,« grinte skuespillerinden, da hun fik sin høje score at vide.

I radioprogrammet sagde Howard Stern, at han er misundelig på hendes høje IQ.

»Det skal du ikke være, for alle virkelig kloge mennesker, jeg har mødt, ville ønske, at de ikke var så kloge,« lød Kate Beckinsales svar til dette.

»Det er heller ikke godt for mig. Det har slet ikke været en fordel for min karriere. Jeg tror faktisk nærmere, det har været et handicap for mig,« fortsatte hun uden at give nærmere detaljer om, hvorfor det er dårligt at være klog i Hollywood.

Interviewet bliver afsluttet ved, at Kate Beckinsale afviser, at hun kun vil være sammen med kloge mænd, bare fordi hun selv er klog.

»Jeg har fundet ud af, at jeg kan tilgive en hel masse, hvis personen bare er sjov. Der er en form for intelligens i humor, som jeg godt kan lide.«