Med penge kommer magt.

Sådan er det i mange tilfælde, og det må man sige, at Donald Trump formåede at udnytte, da han inden sin rolle som USA's præsident krydrede sin levevej som forretningsmand med biroller i en række film.

En af de film, Donald Trump dukkede op i, var juleklassikeren 'Alene Hjemme 2', der har skuespilleren Macaulay Culkin i hovedrollen.

Der har længe været spekulationer om, hvorfor Donald Trump skulle være den person, som Macaulay Culkin stødte ind i, da han i filmen opholder sig på Plaza Hotel i New York, og nu tager instruktøren, Chris Columbus, endelig bladet fra munden.

Til Insider fortæller den 62-årige instruktør, at Donald Trump var intet andet end »en bølle«, som afpressede sig selv en rolle i filmen fra 1992.

Det kunne han gøre, fordi han dengang ejede hotellet, som scenen blev optaget på.

»Trump sagde: 'Okay, vi betaler regningen', men han sagde også: 'Den eneste måde, du kan bruge Plaza, er, hvis jeg er med i filmen',« fortæller Chris Columbus i interviewet.

Selv om instruktøren altså oprindelig ingen planer havde om at bruge Donald Trump i filmen, endte alt godt, fortæller han.

Donald Trump i 'Alene Hjemme 2'.
Donald Trump i 'Alene Hjemme 2'.
Vis mere

»Vi gik med til at lade ham være med i filmen, og da vi screenede den, skete der det mærkeligste ... Folk jublede, da Trump dukkede op på skærmen,« siger han og fortsætter:

»Men han pressede sig ind i filmen som en bølle.«

Donald Trump har ikke kommenteret Chris Columbus' udtalelser. Det er ikke første gang, at der har været spekulationer om, hvorvidt præsidenten har udnyttet sin magt til at få roller i film.

For eksempel har Hollywoodstjernen Matt Damon tidligere udtalt, at det var almindeligt kendt, at Donald Trump ville forlange en rolle, hvis hans bygninger skulle bruges i en film.

»Martin Brest (instruktør, red.) måtte skrive noget til ham i 'En duft af kvinde' – og hele holdet var med på det. Du bliver nødt til at spilde en time af din dag på en ligegyldig scene: Donald Trump går ind, og Al Pacino siger 'Hej, Mr. Trump!' – du skulle kalde ham ved navn – og så eksisterede han. Du spilder lidt tid, så du kan få tilladelsen, og så kan du klippe scenen ud,« sagde Matt Damon til Hollywood Reporter i 2017.

»Men i 'Alene Hjemme 2' har de åbenbart ladet den blive,« fortsatte han.

I 'Alene Hjemme 2' er den eneste replik, Donald Trump har »Ned ad gangen og til venstre«, men i og med at han siden er blevet præsident, er det altså en replik og en præstation, som folk husker og stadig taler om.

Donald Trump har også haft biroller i film som 'The Little Rascals', 'The Associate' og 'Zoolander'.