Før Donald Trump blev USAs præsident var han som bekendt forretningsmand, og derudover havde han også en række biroller i forskellige film, herunder i juleklassikeren Alene Hjemme 2, og det var der tilsyneladende en ganske særlig grund til.

Det fortæller skuespiller Matt Damon i et interview med Hollywood Reporter.

I juleklassikeren Alene Hjemme 2 farer Kevin i skikkelse af Macaulay Culkin vild i New York og støder pludselig ind i Donald Trump på Plaza Hotel. Han siger ikke andet end »ned ad gangen og til venstre,« men ikke desto mindre fik rigmanden og nu USAs præsident en lille rolle i den populære julefilm.

Ifølge Matt Damon skyldes rollen sandsynligvis, at Donald Trump engang havde det krav, at hvis man ville optage en film i en af hans bygninger, så skulle han selv have en rolle i selvsamme film.

»Aftalen var, at hvis du ville skyde (en scene red.) i en af hans bygninger, så skulle du skrive en rolle til ham. Martin Brest (instruktør red.) måtte skrive noget til ham i 'En duft af kvinde' - og hele holdet var med på det. Du bliver nødt til at spilde en time af din dag på en ligegyldig scene: Donald Trump går ind og Al Pacino siger 'Hej, Mr. Trump!' - du skulle kalde ham ved navn - og så eksisterede han. Du spilder lidt tid, så du kan få tilladelsen, og så kan du klippe scenen ud,« forklarer Matt Damon til det amerikanske magasin og tilføjer:

»Men i 'Alene Hjemme 2' har de åbenbart ladet den blive.«

Plaza Hotel, som scenen i Alene Hjemme 2 optages på, er ejet af Trump Organisation og blev i 1988 købt af Donald Trump.

Matt Damon er i øjeblikket aktuel med både filmen Suburbicon og Downsizing, og det er ingen hemmelighed, at han er modstander af den nuværende præsidents politik, som han ofte har kritiseret offentligt.

Ifølge filmdatabasen IMDB har Donald Trump spillet sig selv i film og tv-serier hele 24 gange. Han har blandt andet optrådt i tv-serierne Rap Fyr i L.A., Spin City og Sex & the City, ligesom han har medvirket i filmene Zoolander og To ugers opsigelse.