»En chef misbrugte sin magt til at forsøge at komme i kassen med mig. Jeg fik at vide, at jeg ville blive fastansat inden for en måned, hvis vi havde sex.«

Sådan fortæller Janni Pedersen i 'MeToo: Sexisme Bag Skærmen', der udkom mandag morgen.

Den 53-årige nyhedsvært er nemlig én af de i alt 11 kvinder, der står frem i dokumentaren, som handler om sexisme på TV 2.

Og det har været en voldsom omgang at gå gennem de sidste par dage, efter dokumentaren så dagens lys. Det skriver Janni Pedersen i et opslag på Instagram.

Her fortæller den garvede journalist blandt andet, at hun og kollegaen Karen-Helene Hjorth, som også står frem i dokumentaren, har befundet sig på en ødegård i Sverige, siden den udkom.

»Vi har haft de vildeste dage,« skriver Janni Pedersen og fortæller, at både hun og Karen-Helene Hjorth har følt »dødsangst« i kølvandet på dokumentaren.

Ifølge tv-værten har det været en udfordring at jonglere sommerhuslivet med de utallige henvendelser fra journalister, der ønsker interviews.

»Vi har haft situationroom i køkkenet og fordelt interviews mellem os med kyndig styring fra Esben fra Discovery og hjælp fra en af vores gode veninder,« skriver Janni Pedersen og uddyber, hvad hun har fået tiden til at gå med.

Janni Pedersen.
Janni Pedersen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Hun har blandt andet været med i 'Kogepunktet' på Radio Loud, blevet interviewet af Jyllands Posten og raset på P1 over de rygter, der tidligere har floreret om, at det var hende, der i sin tid fik Jes Dorph-Petersen fyret.

Noget, som hun i sit opslag, kalder for en regulær »smædekampagne«.

»Jeg er blevet skudt i skoene, at jeg har sat hele MeToo-bølgen og advokatundersøgelsen på TV 2 i værk, så jeg kunne få Jes Dorphs job,« skriver hun.

»Det er så langt ude, at man nærmest kun kan grine ad det. Men shit, det har gjort ondt. Det har været grimt og uærligt,« fortsætter hun.

Janni Pedersen takker også de folk, der har skrevet til hende og udvist støtte. Hun understreger endvidere, at hun nok skal svare på alle beskeder, når det hele blusser lidt ned.

Tv-værten afslutter sit opslag med at hylde sin datter, Nanna, som overtalte hende til at medvirke i dokumentaren, fordi datteren mente, at det er kvinder med brede skuldre som Janni Pedersen, der bør sig fra:

»Du havde ret, skat, min vildt kloge datter. Af hjertet tak til alle for at bære os igennem, da vi gik ud på den vildeste planke.«

B.T. har været i kontakt med Janni Pedersen, som oplyser, at hun ikke ønsker at uddybe sit opslag.