At Shu-bi-dua intet er uden Michael Bundesen, det kan gruppens nuværende medlemmer skrive under på.

Nuværende medlemmer af Shu-bi-dua aner ikke, om de er købt eller solgt

Lige siden Bundesens blodprop for toethalvt år siden, har de nuværende medlemmer Kim Daugaard, Jacob Christoffersen, Peter Andersen og Ole Kibsgaard befundet sig i et underligt limbo, hvor de i princippet ikke aner, om de er købt eller solgt. Om de er med i et Shu-bi-dua eller ej.

- Shu-bi-dua står og falder med Michael Bundesen. Så længe han ikke er fit, sker der ikke noget, siger guitarist Ole Kibsgaard, som overtog pladsen efter Michael Hardinger og dermed har været med i Shubberne i 16 år.

Men hverken han eller de øvrige medlemmer har kontrakt på medlemskabet og har kun kunnet følge med i slagets gang på sidelinien. Det gælder også omkring den ærespris, som Shu-bi-dua modtog i lørdags.

- Vi vidste ikke, at vi var blevet indstillet til den pris, siger Ole Kibsgaard ligeud.

- Jeg var i sommerhuset, da min datter ringede og fortalte, at Shu-bi-dua var ved at få en pris. Så slog jeg over på TV 2 og så Michael holde sin tale. Meget mærkeligt, siger Ole Kibsgaard.

Bandets koncerter har været deres primære levebrød i en årrække. For Kibsgaard i 16 år, Peter Andersen i 24 år og nyeste medlem Jacob Christoffersen i 12 år.

- Det kom som et stort chok for os alle, da Michael blev syg. Det var lige op til sommerturneen, hvor vi alle havde regnet med at skulle ud og spille en masse jobs og tjene penge til det års budget.

- Da det ikke skete, spredtes vi for alle vinde og har hver især gjort, hvad vi kunne, for at komme ud og spille og få arbejde. Jacob er oprindelig jazzpianist og er gået ind i jazzen igen. Peter har jeg ikke haft den store kontakt til, så ham ved jeg ikke noget om. Kim (Daugaard og medlem i 36 år, red.) er jo tandlæge og har haft ekstra timer på Tandlægehøjskolen. Og jeg er 100 pct. freelance. Sådan er det, siger Ole Kibsgaard.

Men I er vel stadig en del af Shu-bi-dua?

- Tja, det er vi vel. Men der er ikke noget Shu-bi-dua, før Michael er frisk igen.

Læs i BT i dag tidligere medlemmers tanker om fremtiden for Bundesen og Shu-bi-dua.