De to 'Familien fra Bryggen'-veninder Linse Kessler og Didde Skjelmose har været meget omtalte på det seneste.

Det skyldes, at de i en ny bog genfortæller historien om, hvordan Linse stak deres fælles veninde med en kniv i maven, så hun måtte indlægges i ti dage. Det kostede Linse 15 måneder i fængsel, men i dag fortryder hun ikke overfaldet, forklarer hun i bogen.

Men efterfølgende har Linse Kessler ikke ønsket at svare på spørgsmål. Det vil Didde Skjelmose dog gerne overfor B.T.

For hun er rasende over, det er de to kapitler om knivstikkeriet, som det meste af omtalen for deres bog har gået på – hvilket også gælder nærværende medie.

»Det er for latterligt, at alle hænger sig i noget, vi allerede har fortalt om for længe siden. Det er så mange år siden, men det er det eneste, der bliver talt om – der bliver vinklet på de helt forkerte ting,« fortæller Didde Skjelmose til B.T.

»Bogen fortæller om et venskab, ikke at andre unger skal rende rundt og stikke hinanden ned!«

Udover Didde mener, at knivoverfaldet har fået uforholdsmæssig meget plads i medierne, så mener hun også, at episoden ikke bliver beskrevet retfærdigt.

»Det bliver fremstillet som om, at vi sidder og griner af det, det gør vi jo ikke. Det er ikke en skid sjovt at stikke nogen ned, men vi fortæller om voldsomme ting på en makaber måde, fordi det er vores måde at håndtere det på – en form for galgenhumor. Vi har oplevet nogle ubehagelige ting i vores liv, men vi formår stadig at have det sjovt. Det er det, vi mener med titlen 'Møgkællinger har det sjovere',« understreger Didde.

Linse og Didde blev loyale veninder i forbindelse med knivstikkeriet tilbage i 1995. Dengang frygtede Didde, at Linse ville slå hende ihjel, men i stedet fandt de sammen, da Didde hjalp Linse med hendes plan om overfaldet - eksempelvis ved at true offeret efterfølgende på hospitalet, så hun flyttede til Tibet.
Linse og Didde blev loyale veninder i forbindelse med knivstikkeriet tilbage i 1995. Dengang frygtede Didde, at Linse ville slå hende ihjel, men i stedet fandt de sammen, da Didde hjalp Linse med hendes plan om overfaldet - eksempelvis ved at true offeret efterfølgende på hospitalet, så hun flyttede til Tibet. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Didde svarer ligeledes, at hun ikke føler, hun selv var involveret i knivstikkeriet, men at hun mener, at Linse Kessler ikke havde andre muligheder dengang.

Angående Diddes involvering i overfaldet, så fortæller hun ellers selv i bogen, at hun var bange for, hun »ville blive anholdt som medskyldig«.

Her gøres det ligeledes klart, at Didde var vidende om Linses plan om at stikke deres fælles veninde ned, samt at hun hjalp Linse med at hente kniven på bodegaen Haraldsborg.

»Vi skålede, og jeg blev ked af det, for jeg vidste godt, hvor lang tid du skulle være væk nu. Vi var lige blevet venner, jeg var herreglad, og så skulle du væk i hvert fald et år,« siger Didde Skjelmose i bogen, hvor det fortælles, at Linse efterfølgende tager en taxa om for at stikke veninden ned.

Her beskrives også endnu en tjans, Didde skulle gøre i forbindelse med knivstikkeriet.

Hun skulle nemlig true offeret til at forlade Islands Brygge, da hun besøgte hende på hospitalet.

»Jeg skal hilse dig fra én og sige, at du lukker røven nu, og du skal skride fra Bryggen. Du er ikke velkommen længere, og jeg anbefaler, at du smutter til Tibet,« genfortæller Didde i 'Møgkællinger har det sjovere'.

Den skrappe opfordring om at flytte til Tibet fulgte offeret tilmed, efter Linse var kommet ud af fængslet for overfaldet på hende og »tævede hende« på Christiania.