Erhvervsmanden Christian Kjær mente det alvorligt, da han i august fortalte til B.T., at han og hans kone, Susan Astani Kjær, ville flytte til Schweiz inden det nye år.

Selv om året endnu ikke er omme, er parret så godt som flyttet til alpelandet.

Det fortæller Christian Kjær til B.T.

»Jeg er ikke flyttet helt endnu, men Susan er,« siger FLSmidt-arvingen, der også har fundet et nyt hjem sydøst for Genevèsøen.

Han forklarer, at det er nogle svar fra Skat, der gør, at han selv må vente:

»Vi flytter, når skattevæsenet får tid – når de får tid til at give mig en kvittance på det, som revisoren har lavet. Jeg er klar i det øjeblik, de er færdige,« fortæller rigmanden over telefonen fra Schweiz, hvor han ofte rejser ned.

Årsagen til, at 76-årige Christian Kjær forlader Danmark, er, at han føler sig uretfærdigt behandlet i forbindelse med den dom, han fik i februar.

Han blev idømt 30 dages betinget fængsel for at have påkørt en official ved et cykelløb nær sit hjem Sandbjerggaard i august sidste år.

Christian Kjær, da han fyldte 70 år i 2012. På billedet ses han med sin kone, Susan Astani, samt hendes to børn og deres fælles lille søn.
Christian Kjær, da han fyldte 70 år i 2012. På billedet ses han med sin kone, Susan Astani, samt hendes to børn og deres fælles lille søn. Foto: Betina Garcia
Vis mere

Christian Kjær har hele tiden nægtet sig skyldig og mener, at de frivillige trafikofficials rottede sig sammen mod ham.

Som følge af dommen fik rigmanden, der var nær ven af prins Henrik, frataget sine royale titler, så han ikke længere er kammerherre, hofjægermester eller ridder af første rang af Dannebrog.

»Jeg har betalt 200 millioner i skat – så jeg har gjort min borgerpligt, og så behøver jeg ikke at blive hjemme, når de ikke behandler mig ordentligt,« siger Christian Kjær, der dog ikke har tænkt sig at skifte statsborgerskab. Det er han for gammel til, forklarer han.

Selv om det indtil videre kun er Susan Astani, der er flyttet rigtigt til Schweiz, så er parret dog ikke adskilt længe ad gangen.

Christian Kjær og hans kone, Susan Astani.
Christian Kjær og hans kone, Susan Astani. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Christian Kjær rejser nemlig jævnligt til Schweiz og andre steder hen med sin kone.

»Vi har det så skidegodt hernede. Alle mennesker er så søde. Og de har noget dejligt rødvin,« fortæller den glade rigmand.

Parret bosætter sig i hans gamle barndomshytte i byen Villars-Sur-Ollon i den fransktalende del af Schweiz sydøst for Genevèsøen.

Christian Kjær er begejstret for, at han atter skal bo rigtig i huset:

»Det er noget, jeg har arvet efter min mor. Og det er jeg glad for,« fortæller han.

Hans mor var bosat i Schweiz i en periode. Og det var derfor, at Christian Kjær selv tilbragte en del af sin barndom i Schweiz.

Christian Kjær og Susan Astanis nye bolig ligger under en times kørsel fra Bagnes, hvor kronprinsparrets børn i det nye år starter på den internationale skole Lemania-Verbier, hvor de skal deltage i et 12 uger langt skoleophold.

Selv om Christian Kjær er klar til at forlade Danmark, mangler han fortsat at få afsat Sandbjerggaard ved Hørsholm, der står til salg for 59 millioner kroner. Men det bekymrer ham ikke.

Parret har endnu ikke fået solgt Sandbjerggaard.
Parret har endnu ikke fået solgt Sandbjerggaard. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

»De (køberne, red.) finder nok ud af, at det er en fordel at købe inden 1. januar,« lyder det fra Kjær.

Derudover ejer Christian Kjær blandt andet en jagtejendom i Skærbæk Plantage i Midtjylland samt en lystejendom på Venø nord for Holstebro.

Susan Astani ejer det fynske slot Sophienlyst nær Middelfart.

Parret har ikke planer om at sælge de øvrige ejendomme.