Den 75-årige advokat, rigmand og hofjægermester Christian Kjær er blevet idømt 30 dages betinget fængsel.

Det besluttede Retten i Lyngby torsdag eftermiddag, hvor Christian Kjær stod tiltalt for en række overtrædelser af færdsels- og straffeloven ved blandt andet at have påkørt en løbsofficial til et cykelløb i Nordsjælland tilbage i august måned.

Hertil blev rigmanden idømt en bøde på 10.000 kroner samt frakendelse af kørekortet i et år.

Christian Kjær tog sig betænktningstid i forhold til en eventuel anke, men tog i det hele taget dommen ganske roligt. Efter dommen var blevet afsagt, rettede han henvendelse til de fremmødte journalister og fortalte, at han havde det godt.

»Der er ikke nogen beviser på noget. Det er en betinget dom, så jeg har det godt,« lød det fra Christian Kjær, inden han tilføjede:

»Det er da dejligt, at få det her afsluttet. Det har været en mediesag, og derfor tager jeg det ikke så tungt.«

Efterfølgende gav Christian Kjær de fremmødte journalister hånden og forlod lokalet sammen med sin advokat Poul Bach, der betragter dommen som værende »mild.«

»Hvis Christian endelig skal dømmes, er det en forholdsvis mild dom. Men vi mener jo ikke, at der er ført et eneste bevis i sagen,« lyder det fra Poul Bach.

Anklager Michael Winther er også tilfreds med den dom, som Christian Kjær har fået. Til B.T. siger han:

»Det er jo en alvorlig sag, hvis man har overtrådt straffelovens paragraf 119, og som anklager kan jeg kun være tilfreds med, at der er dømt efter anklageskriftet.«

Du kan genopleve hele retssagen herunder: