Bubber er ikke udødelig. Det er han blevet mere og mere klar over. Og han kommer til at opleve en mindre del af sit kommende barns liv end sine i forvejen tre voksne børns.

Det har været den største øjenåbner, fortæller den 55-årige kommende spædbarnsfar til B.T.

»Hvert år tæller, og når man bliver far i en sen alder, har man mindre år med den kommende baby. Det kan man jo godt regne ud, men følelsesmæssigt skal man lige... det er svært at forestille sig. Med mine andre børn har jeg jo ikke på samme måde set, hvordan timeglasset tæller ned,« siger Bubber.

Han er blevet mere bevidst om sin egen dødelighed ved at tale med andre fædre i hans egen situation. Det har han gjort under arbejdet med podcasten 'Gammelfar', der torsdag den 2. april havde premiere på Podimo.

Tv-værten Bubber med det borgerlige navn Niels Christian Meyer.
Tv-værten Bubber med det borgerlige navn Niels Christian Meyer. Foto: Nils Meilvang Nils Meilvang
Vis mere

Her taler han med en række eksperter og midaldrende fædre for at blive klogere på de glæder og bekymringer, man får, når man bliver en gammel far.

Det var Bubbers egen idé at bruge sin situation i en podcast. Det har altid ligget til ham at bruge sig selv i både radio og tv og lade sig drive af sin egen nysgerrighed, fordi han efter eget udsagn er så 'snotordblind', at det er nemmest på den måde.

Man kan ikke nævne familieforøgelsen uden også at komme ind på moderen til barnet.

Efter 28 års ægteskab fortalte Bubber i november, at han og ekskonen Christina 'Ibsen' Meyer var gået fra hinanden.

Han ventede nu barn med den 42-årige Signe Rossing, som havde været en ven af familien i flere år og desuden fungeret som barnepige for Bubbers tre børn, der i dag er voksne.

Men den del af fortællingen ønsker Bubber ikke at tale om. Han vil hellere snakke om podcasten. Om selve faderskabet og betænkelighederne ved at sætte et barn i verden som 55-årig.

Betænkelighederne konfronteres han nemlig med hver dag. Han ser sit hår blive gråt, rynkerne træder frem, og hænderne bliver gamle at se på. Men i sindet føler han sig ung. Han følger med tiden. Og det er det vigtigste, mener han.

»Hvis man holder sig orienteret og ved, hvad der rører sig, så er det lige meget, om man kan løbe en maraton,« siger han.

Bubber, 'Ibsen' og børnene Oscar, Laura og Sofia i 1998.
Bubber, 'Ibsen' og børnene Oscar, Laura og Sofia i 1998. Foto: NILS MEILVANG
Vis mere

»Der er mange ting, man kan ændre ved at tage sig sammen, men lige præcis alder kan man ikke gøre noget ved. Så man må leve intenst og få det bedste ud af hver eneste dag, man har på jorden. Bruge tiden og livet fornuftigt. Og det bliver jeg mindet om nu.«

Denne nye fokus betyder dog ikke, at Bubber kommer til at blive en anderledes far, når han snart får sin efternøler.

»Jeg har altid været en god og kærlig far – det har jeg i også i sinde at fortsætte med,« siger han.

Han får faktisk ingen spydige kommentarer om, at det er egoistisk at sætte et barn i verden nu, eller at han skulle blive en dårligere far. Folk gør sig mere lystige over, hvorfor han dog gider at starte forfra og skifte bleer igen efter så mange år.

»Jeg tror, kvinder må høre mere kritik, når de bliver gravide i en høj alder, fordi der er større risiko for komplikationer. Der er det faktisk lidt uretfærdigt og underligt, at vi mænd bare kan blive ved, til vi er langt over 80.«

Alligevel synes han, at en podcast om gamle fædre har sin berettigelse.

»Jeg er selv blevet klogere, mens jeg har lavet den, og så kan nogle andre nok også blive oplyst af den. Mange vil kunne sige, at det har de selv prøvet, eller det skal de snart igennem. Der er måske også nogle, der vil sige: 'Gid det var mig',« siger Bubber og tilføjer:

»Og så er der også dem, der kan høre podcasten og få lov at sige: 'Godt, det ikke er mig'.«