Ti år. Så lang var hendes pause fra TV 2. Ikke fordi det var sådan, hun ønskede det. Bare fordi det var sådan, det blev. Når man ikke lige ville lægge sig fladt ned.

»Jeg satte det hele på spidsen overfor TV 2. ‘Så siger jeg stop herfra’ sagde jeg. Vi var måske ikke topvenner efter det. Der gik i hvert fald ti år, før de ringede igen,« siger hun med et overbærende smil.

At lave tv var i mange år Annette Heicks største drøm. En drøm, der dog først for alvor tog fart, efter at hun havde rundet de 30. Men det gjorde den til gengæld.

»Annette Heick er TV 2s ny supervært,« skrev B.T. i 2003, hvor hun blev udråbt som kanalens største trumfkort og stod i spidsen for seermagneter som ‘Mit sande jeg’ og ‘Roomservice’.

Annette Vollmer Heick lægger i sin nye bog ikke skjul på, at hendes år på TV 2 ikke var en dans på roser.
Annette Vollmer Heick lægger i sin nye bog ikke skjul på, at hendes år på TV 2 ikke var en dans på roser. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Men i sin nye bog ‘Datteren’ lægger den populære sangerinde og tv-vært ikke skjul på, at drømmen ikke var en fribillet til paradis.

For det var et på mange måder giftigt miljø. Hvor ledelsesformen var ‘ruling by fear’, og hvor der kun blev sparket én vej: Nedad.

I bogen beskriver Annette Heick adskillige sammenstød med ledelsen, ligesom hun også tegner et nådesløst portræt af kulturen på kanalen, der siden nærmest er blevet et epicenter for MeToo.

For eksempel skriver hun om tiden, at TV 2s stjerner havde ubegrænsede beføjelser og nærmest var urørlige. Mens fodfolket – som hun selv tilhørte – bare skulle rette ind.

»På Nordisk Film (produktionsselskab for TV 2, red.) havde flere værter deres eget faste bollerum, når der var fest. Det kunne være en pinsel at se, hvordan en ung sminkepige blev fastholdt i forestillingen om, at hendes vært elskede hende, så han kunne blive ved med at udnytte hende, når det passede ham,« beskriver hun i bogen og fortæller, hvordan alle kendte til forholdene. Og vidste, værten aldrig ville gå fra sin kone.

Annette Heick lægger da heller ikke skjul på, at hun gennem årene på TV 2 så lidt af hvert i kulisserne.

Faktisk så hun så meget, at to unavngivne tidligere kolleger – da de fandt ud af, at hun var i gang med at skrive en bog – kontaktede hende for at sikre sig, at de ikke blev nævnt ved navn.

Hvilket Annette Heick ikke har planer om. De nysgerrige må selv google sig frem til, hvem der befinder sig i dét felt. Men i dag ærgrer hun sig over, at hun ikke selv sagde fra over for det, hun var vidne til.

»Der var nogen, der brugte deres magt, så dem der gerne ville have et moralsk ordentligt kompas, ikke havde en chance. Hvis de ville køre deres moral igennem, fik de at vide, at derovre er døren. Sådan var det, så måtte man skifte job,« forklarer hun om den løsslupne moral på TV 2 i starten af 00erne, hvor hun nåede at arbejde på begge sider af kameraet.

På egen professionelle bane som tv-vært gik Annette Heick ikke desto mindre fra succes til succes. Indtil hun i 2006 blev tilbudt at være vært for programmet ‘9 ud af 10’, der ifølge hende ikke alene døjede med ringe manuskripter, men også blev programsat over for konkurrentens flagskib ‘Kontant’. Detaljer, hun ikke var sen til at påpege på redaktionen, da seertallene blødte.

Men åbenheden blev hun ikke belønnet for. I stedet blev hun fyret. Efter bare fire programmer.

‘TV 2 har taget en beslutning om at tage dig af programmet’ fik hun at vide. Og var allerede blevet erstattet af Casper Christensen.

Selvom Annette Heick følte sig kørt fuldstændig over af TV 2, sagde hun ja til det næste og det næste. Indtil hun i 2010 fandt modet til at sige stop.

»På det tidspunkt havde jeg lige fået vores yngste, Storm og været lidt bange for, hvordan det hele skulle ende. Dengang var det i hvert fald sådan på TV 2, at når kvinder havde fået børn eller var over 40, var der ingen værtsroller at få,« fortæller Annette Heick, som allerede havde sønnen Eliot og derfor havde haft travlt med at signalere, at hun skam sagtens kunne begge dele.

Samtidig havde hun sideløbende i flere år forsøgt at få hul igennem til en musik- og teaterkarriere. For det var der, hendes fremtidsdrømme lå.

»Jeg vidste, at jeg gerne ville ud af TV 2 på et tidspunkt.«

At få tilbudt hovedrollen i musicalen 'Wicked' var et markant vendepunkt i Annette Heicks liv.
At få tilbudt hovedrollen i musicalen 'Wicked' var et markant vendepunkt i Annette Heicks liv. Foto: Kristian Djurhuus
Vis mere

I 2009 fik hun tilbudt hovedrollen i musicalen ‘Wicked’, som året efter skulle opføres på Det Ny Teater. Hun var i den syvende himmel.

Samtidig var en sæson tre af TV 2 programmet ‘Han, hun og haven’ i støbeskeen. Hvor TV 2 igen var i gang med at tromle hende over.

»Men der turde jeg sætte det hele på spidsen,« fortæller Annette Heick, for hvem de år blevet et markant vendepunkt, hvor hun ikke alene lærte at sige fra, men også fandt sit professionelle fodfæste.

Som nævnt gik der ti år før TV 2 kontaktede hende igen. Og i dag har hun det fint med samarbejdet. Men kulturen dengang har hun ikke meget tilovers for.

»Da jeg skrev bogen tænkte jeg da meget på, hvor langt kan jeg gå? Hvor langt skal jeg gå? Det er ikke, fordi jeg har brug for vendetta, at retfærdiggøre mig selv, eller at nogen synes, at det er synd for mig.«

»Men jeg har brug for at fortælle, hvordan jeg oplevede tv-branchen. For de år fyldte helt vildt meget i mit liv.«

'Datteren' er netop udkommet på Gyldendals forlag