Den danske sangerinde Anne Linnet skal giftes.

Det var under en ferie på Maldiverne, hun blev forlovet med sin kæreste - den 26-årige jurastuderende Kathrine Kjær. Det afslører sangerinden og sangskriveren i et interview med Weekendavisen i forbindelse med sin kommende 65-års fødselsdag.

»Det er kun et år siden, vi mødtes, men det føles, som om vi har kendt hinanden meget længere. Det er svært at snakke om den slags uden at forfalde til klicheer, men vi supplerer hinanden på den mest utrolige facon. På den der måde, hvor man kan tillade sig at være dårlig til noget, for det har den anden bare fod på. Vi blev forlovet under en ferie på Maldiverne, og til næste år skal vi giftes. Hun er ekstraordinært fantastisk,« fortæller Anne Linnet til Weekendavisen.

Det var i slutningen af sidste år, at hun og Kathrine første gang stod frem som par, da de mødte op til den årlige bogmesse i København sammen.

Dengang fortalte Anne Linnet, at de to havde set hinanden 'i et stykke tid'.

Anne Linnet.
Anne Linnet. Foto: Sara Gangsted
Vis mere

Til B.T. fortalte Katrine Kjær i november sidste år, at hun havde mødt Anne gennem fælles venner.

»Hun slog fuldkommen benene væk under mig. Vi er meget glade for hinanden,« sagde hun.

Det er ikke første gang, 'Barndommens Gade'-sangerinden har været gift. Fra 1974 til 1985 var hun gift med jazzsaxofonisten Holger Laumann, som hun fik to børn med, hvoraf den ældste, Marcus, har været med til at producere flere af hendes plader. Efterfølgende dannede hun par med Mads Buhl Nielsen, som hun fik sønnen Alexander med. Alexander fulgte senere også i sin mors fodspor, da han under kunstnernavnet 'Xander' debuterede som sanger i 2010.

I 2006 adopterede Anne Linnet et rumænsk søskendepar.

I december 2013 blev hun skilt fra den 34 år yngre Tessa Franck, som hun havde dannet par med i tre år. Sammen fik de to børn - en datter og en søn.

Anne Linnet og Kathrine Kjær bor i dag sammen i det, der tidligere var hendes studie.