Er Casper og Frank allerede ved at løbe tør for gode ideer? Tredje afsnit i den nye sæson er fyldt med genbrug, og så burde teenagedatteren aldrig have været med.

Det er stadig fedt at have ’Klovn’ tilbage, og samspillet mellem Casper og Frank er stadig et af de sjoveste i Danmark, men det er, som om vi endnu ikke har fået den helt store forløsning og kun ser med, fordi man elskede de gamle afsnit.

Lad os begynde med det positive. Tredje afsnit har små højdepunkter, som når en Frank på slankekur midt i teenage-kaos og en vred jødisk fætter Andreas klynker over ikke at måtte få et stykke roulade for Mia.

»Jeg er omgivet af minoritetsgrupper. Teenager, jøder, offerkultur hele vejen rundt,« piber Frank, men får som sædvanlig ingen støtte af sin kæreste.

Frank med Hitlers telefon. Vis mere

I en af de sidste scener, hvor Casper, Frank og Mia sidder og drikker kaffe med Aqua-Lene og hendes irriterende norske ven, er det også på én gang akavet og genialt, når Frank i sin iver efter at overgå den norske pralhals meritter udbryder, at han har smagt sin datters menstruationsblod.

Al luft forsvinder ud af rummet, mens Casper og Frank midt i det upassende udbrud alligevel smiler triumferende over endelig at have lukket munden på Aqua-Lenes ven, der i hele afsnittet har pillet glansen af Casper.

Citybois gæster afsnittet som Caspers nye legekammerater. De er et sjovt aktuelt indslag i Caspers Peter Pan-livsførelse, og selvom de på overfladen bare spiller sig selv, er der alligevel indlagt små ironiske detaljer, som når Anthon tørt siger: ’Vi har et fucking børnearrangement, vi skal spille til.'

Citybois ankommer med Hitlers telefon. Vis mere

Men, men, men. Og nu til det negative. Hvordan har Casper Christensen og Frank Hvam i klipperummet ikke kunnet se, at det ikke fungerer med Frank-karakterens nye teenagedatter?

Jeg er med på, at hun skal spille rollen som hormonramt teenager, der synes, hendes far er verdens pinligste, men rollen er så overspillet og karikeret, at det slet ikke fungerer.

Ja, det er underligt, at Frank konstant skal smage på alt, hvad der ligger på gulvet, men det virker påtaget, når teenagedatteren igen og igen hyler op over det.

Der er også flere genbrugselementer i tredje afsnit. Casper Christensen og Frank Hvam har en forkærlighed for Hitler, men det er bare set lidt for mange gange, at de kommer galt af sted med nazismen.

Hvem husker ikke, da Frank slår en rengøringsdame ihjel med ’Mein Kampf’, eller da han bliver gode venner med sin nazistiske nabo? At han ender med at gøre jødiske fætter Andreas sur, fordi Casper har købt Hitlers telefon, ligner lidt den sidste dråbe af en allerede fortalt joke.

Per Pallesen som gammel gris. Vis mere

Og så har vi Per Pallesen.

Casper og Frank har med ’Klovn’ været geniale til at fordreje kendte danskeres personligheder og for eksempel gøre Jørgen Leth til ekspert udi sex-udskejelser (Pearl Necklace).

Per Pallesen gøres her til en gammel gris, der tager Mia på brysterne, da hun hyrer ham til at spille sin ’Matador’-figur tjener Boldt i sin tesalon.

Ideen er fin nok, men Per Pallesen spiller koldt og utroværdigt, og Franks ’hævn’ med at efterlade ham fanget i en svingdør er også lidt fesent.

’Klovn’-fans vil undre sig over afsnittets lykkelige slutning. Det syntes jeg til gengæld var en frisk afveksling.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af afsnit 1 og afsnit 2.