Komikeren Anders 'Anden' Matthesen tog for mange år siden en beslutning om, at han ikke deltager i konkurrencer på tv eller populære kendisprogrammer som 'Masterchef' eller 'Vild med dans', da han betragter den form for omtale som decideret »uappetitligt.«

Det fortæller han i et interview til Finans.

Den i dag 42-årige komiker har dog ikke altid set helt sådan på tingene. I slutningen af 90'erne lavede han således en række programmer for TvDanmark, som langtfra var en stor succes, ligesom han ifølge ham selv uden problemer havde taget en cigar i munden, hvis bare det kulørte sladderblad Se & Hør havde bedt ham om det.

Den tilgang ændrede sig dog efter en hændelse på en bodega på Vesterbro, hvor en bodegagæst gav udtryk for, at han havde lyst til at tæve den dengang blot 20-årige stand up-komiker.

»Jeg havde det lidt på samme måde selv. Måske trængte jeg i virkeligheden til en røvfuld. Det kunne være, jeg skulle begynde at lave noget, jeg bedre kunne stå på mål for,« siger Anders Matthesen til Finans.

Siden da har Anders Matthesen holdt sig fra medieoptrædener, der ikke har relateret sig til hans karriere, og i år kan han fejre intet mindre end 25 års jubilæum i branchen. En milepæl, han har valgt at markere med showet 'Anden 25', der har premiere i oktober.

Showet skal foregå i henholdsvis Royal Arena i København og Jyske Bank Boxen i Herning, og dermed er showet det største danske stand up-show nogensinde. Det til trods blev billetterne til showet hurtigt revet væk.

I efteråret gæstede Anders Matthesen også Royal Arena i forbindelse med det stærkt omtalte YouTube-prisshow 'Guldtuben'. Her gav han som karakteren Jannik Rundholdt flere af de ganske unge YouTube-stjerner nogle hårde ord med på vejen fra scenen, som efterfølgende blev mødt af kritik fra flere af de deltagende.

Dengang gav Matthesen dog ikke meget for den kritik.

»Alle mulige har pissetravlt med at sige, at de unge forstår det ikke, og det er tarveligt, og de bliver kede af det. Man kunne også sige: 'De unge er ikke nærværende. De står med deres telefoner i hånden og er pisseligeglade med, om Mads Langer har øvet sig på sin guitar, eller hvad der ellers skal foregå på scenen. De venter på, at deres væddeløbshest bliver råbt op. Så da jeg går ind, er de slet ikke vågne, men idet jeg siger 'Fie Laursen', så drejer de hovedet op, og så hører de det, der er i det. Så bliv ude i virkeligheden, lille skat,« sagde han tilbage i oktober til Radio 24syv Morgen.