Harvey Weinstein er på vej til at blive blind, og hans tænder falder ud i flæng.

Sådan lød det mandag det fra den 69-årige voldtægtsdømte filmproducers advokat.

Her var Harvey Weinstein i retten i Los Angeles via videostreaming i forbindelse med en række nye anklager om overgreb. Det skriver Page Six.

Den tidligere filmmogul sidder i forvejen fængslet i New York for voldtægt og seksuelle krænkelser, men for nylig stod yderligere fem kvinder frem med lignende beskyldninger.

Wende Correctional Facility i New York, hvor Weinstein sidder fængslet i øjeblikket.
Wende Correctional Facility i New York, hvor Weinstein sidder fængslet i øjeblikket.
Vis mere

Beskyldninger, som blandt andet inkluderer fire tilfælde af voldtægt, som skal have fundet sted mellem 2004 og 2013.

Og det var altså i denne forbindelse, at Harvey Weinstein var i retten mandag, hvor hans advokat, Norman Effman, delte de opsigtsvækkende detaljer om sin klients helbred.

I retten kæmpede Norman Effman for, at Harvey Weinstein ikke skal udleveres fra fængslet i New York til et fængsel i Los Angeles, fordi filmproduceren døjer med helbredsproblemer.

Ifølge advokaten er Weinsteins syn så dårligt, at han har brug for en operation i øjnene for ikke at blive blind.

Harvey Weinstein var med i retten via video. (Foto: New York Unified Court System)
Harvey Weinstein var med i retten via video. (Foto: New York Unified Court System)
Vis mere

Weinstein har desuden en planlagt tandoperation i Los Angeles, som gør, at han ikke kan blive udleveret på nuværende tidspunkt.

»Han har tabt fire tænder indtil videre,« plæderede Norman Effman i retten mandag.

Ikke overraskende mente anklagemyndigheden i Los Angeles ikke, at en øjen- og tandoperation er undskyldning nok for, at Harvey Weinstein ikke kan blive udleveret til Los Angeles.

Dommeren i sagen, Kenneth Case, vil 30. april beslutte, hvorvidt Harvey Weinstein får lov til at forblive i New York, eller om han skal komme til Los Angeles.

Anklage: Bandt 19-årig kvinde fast på hotelværelse

Det var sidste år, at Harvey Weinstein blev idømt 23 års fængsel af retten i New York for blandt andet at have voldtaget skuespilleren Jessica Mann i 2013 og for seksuelt overgreb mod sin tidligere assistent Mimi Haleyi i 2006.

En dom, han siden har anket.

I oktober blev han sigtet for lignende adfærd fra fem yderligere kvinder, hvoraf den ene hedder Hayley Gripp.

Ifølge Hayley Gripp stødte hun som 19-årig tilfældigt på en af Harvey Weinsteins kvindelige medarbejdere i lobbyen på Beverly Hilton Hotel i forbindelse med en casting tilbage i 2012.

Arkivfoto af Harvey Weinstein på vej til retten tilbage i februar 2020.
Arkivfoto af Harvey Weinstein på vej til retten tilbage i februar 2020. Foto: JOHANNES EISELE
Vis mere

Medarbejderen skal have tilbudt hende et møde med Harvey Weinstein, såfremt hun droppede castingen, hvilket hun accepterede, da hun vurderede, at mødet med den kendte producer ville hjælpe hendes karriere.

Men da hun ankom til hotelværelset, hvor Harvey Weinstein befandt sig, blev hun angiveligt tilbudt et glas vin, hvorefter hun mistede bevidstheden.

Da hun vågnede, påstår hun, at hun var bundet fast til et sofabord, alt imens Weinstein gnubbede sig op ad hende og rørte ved hendes kønsorganer.

Ifølge Hayley Gripp lykkedes det hende at komme fri, fordi hun formåede at slå Weinstein så hårdt i skridtet, at hans kønsorgan begyndte at bløde, og han derfor måtte hente et håndklæde på badeværelset.

Da hun forlod hotelværelset, stod medarbejderen, der havde arrangeret mødet, angiveligt udenfor døren og holdt vagt.

Harvey Weinstein nægter sig skyldig i anklagerne. Hvis han bliver kendt skyldig, risikerer han en fængselsdom på op til 140 år.