Will Smith har besluttet sig for at flytte optagelserne til sin kommende Hollywood-film 'Emanicpation' i protest.

Optagelserne skulle have fundet sted i Georgia, men som følge af en ny valglov vil den 52-årige skuespiller ikke længere støtte den amerikanske delstat økonomisk.

Det skriver blandt andre BBC og CNN, som refererer til en pressemeddelelse, der er udsendt af Will Smith og Antoine Fuqua, som er instruktør på filmen.

»Vi kan ikke med god samvittighed give økonomisk støtte til en regering, som vedtager tilbageskuende love, som er designet til at begrænse borgeres mulighed for at stemme,« lyder det i meddelelsen.

Insttruktør Antoine Fuqua.
Insttruktør Antoine Fuqua. Foto: TIZIANA FABI
Vis mere

Ifølge CNN blev den nye valglov indført i marts.

Ændringen i loven betyder blandt andet, at folk, der skal forhåndsstemme via brev, fremover skal vedlægge foto-identifikation.

Derudover er antallet af steder, hvor det er muligt at forhåndsstemme, blevet reduceret, ligesom at folk fremover får kortere tid til at bede om stemmesedler.

Ifølge kritikerne af loven er ændringen et forsøg på at begrænse borgernes adgang til at stemme.

Kritikere mener desuden, at den er designet således, at den indskrænker indflydelsen fra afroamerikanske vælgere.

Fortalere for loven mener derimod, at lovændringen vil øge valgsikkerheden, når det kommer til brevstemmer.

»Den nye valglov i Georgia vækker minder om rekonstruktionstiden (tiden efter den amerikanske borgerkrig, red.), hvor stemmerettighederne blev reduceret for at forhindre mange amerikanere i at stemme,« siger Will Smith og Antoine Fuqua til deres beslutning om at flytte optagelserne ud af Georgia.

Store film og serier såsom 'Avengers: Endgame', 'Stranger Things', 'Deadpool' og 'The Walking Dead' er blevet filmet i Georgia, hvor der ifølge deres egen filmkommission 'bliver filmet flere indbringende film end noget andet sted i verden'.

Will Smith er færdig med Georgia.
Will Smith er færdig med Georgia. Foto: FREDERIC J. BROWN
Vis mere

Men det kan meget vel være slut nu.

For selvom Will Smith er den første, der tager afstand fra den amerikanske delstat på denne måde, så er det bestemt ikke sikkert, at han bliver den sidste.

James Mangold, der er instruktør på den kommende nye 'Indiana Jones'-film, har for eksempel for nylig udtalt, at han påtænker at gøre det samme fremover.

»Georgia har brugt penge på at stjæle filmprojekter fra andre stater, der rent faktisk tillader folk at stemme,« har han blandt andet skrevet på Twitter.

Også 'Star Wars'-stjernen Mark Hamill har opfordret folk til at boykotte den amerikanske delstat i kølvandet på den nye lov.

Det har han gjort ved at dele hashtagget #NoMoreFilminginGeorgia på Twitter.