Holger Rune har taget konsekvensen.

For efter en chokerende indsats ved US Open, hvor den danske tennisstjerne røg ud af første runde i New York, har han netop stoppet samarbejdet med den franske stjernetræner Patrick Mouratoglou.

Og nu uddyber danskerens lejr så beslutningen over for B.T.

»Det var hele tiden planlagt som midlertidigt. Men da der var succes i slutningen af 2022, fortsatte vi i Australien. Desværre uden den samme succes i den ellers før gode konstellation med Lars Christensen og Patrick,« siger danskerens mor og manager, Aneke Rune, og fortsætter:

Holger Rune og Patrick Mouratoglou har stoppet samarbejdet.
Holger Rune og Patrick Mouratoglou har stoppet samarbejdet. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det var planlagt, at Lars skulle dække grussæsonen, men der gik træningen op i hat og briller, og derfor kom Patrick til at dække grussæsonen med Lapo Becherini (Holger Runes fysiske træner, red.) i teamet med rigtig gode resultater. Så det var nærliggende for Holger at tro, at samme team kunne fungere i USA. Men det fungerede altså ikke.«

Under sommerens Wimbledon var det danskerens mangeårige træner, Lars Christensen, der var med på sidelinjen.

Men under grand slam-turneringen i New York havde Rune dog fravalgt ham til fordel for den franske stjernetræner.

»Lars var et helt naturligt valg til Wimbledon, da han er en dygtig, teknisk træner, og græs kræver noget mere,« lyder det videre fra Aneke Rune.

Holger Runes team under Wimbledon. Fra venstre: Mike James (analytiker), Lapo Becherini (fysisk træner) og Lars Christensen.
Holger Runes team under Wimbledon. Fra venstre: Mike James (analytiker), Lapo Becherini (fysisk træner) og Lars Christensen. Foto: Isabel Infantes/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

Hun ønsker dog ikke at kommentere på, hvilken konstellation sønnen kommer til at gøre brug af fremover:

»Men nu handler det for Holger om at få ro på teamet og finde den konstellation, der holder i lang tid, så han igen kan vokse og udvikle sit spil, og der har han valgt at lave en konstellation uden Patrick.«

Aneke Rune råder dog sin søn til at samarbejde med Lars Christensen igen.

»Jeg vil mene, at Lars og Holgers relation er sådan, at Lars må have lyst til at færdiggøre sit arbejde og føre Holger til førstepladsen i verden og vinde grand slams. Det var målsætningen,« lød det tidligere torsdag.

På trods af fravalget har Lars Christensen de seneste dage alligevel været en del af US Open.

Han blev nemlig pludselig hasteindkaldt for at hjælpe den danske tenniskomet Clara Tauson.

Sidstnævnte kom dog torsdag med et kryptisk svar på spørgsmålet om, hvorvidt samarbejdet skal fortsætte fremover.

Den historie kan du læse mere om LIGE HER.