Håndboldherrerne har mistet hovedsponsoren Bygma. Selskabet trækker sig nemlig fra udgangen af maj.

Det er blevet gjort klart i en pressemeddelelse fra Dansk Håndbold Forbund fredag morgen. Dermed står håndboldlandsholdet uden hovedsponsor efter fem år med Bygma.

»Vi har opnået en betydelig brandingeffekt, og samarbejdet har været med til at løfte Bygmas kendskab blandt de professionelle håndværkere og i vores øvrige målgrupper. Sammen med Dansk Håndbold Forbund har vi desuden udviklet fortællingen om Håndboldherrerne og forståelsen for, at håndbold også er stolthed, tradition, hårdt arbejde og perfektion,« siger administrerende direktør i Bygma A/S, Klaus Hadsbjerg, i pressemeddelelsen.

Når den nuværende sponsoraftale udløber ved udgangen af maj måned, stopper Bygma som hovedsponsor – og foreløbig er der ikke præsenteret en ny.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Der gives i første omgang ingen forklaring på, hvorfor samarbejdet mellem Bygma og håndboldherrerne pludselig stopper.

Bygma forlængede sit sponsorat tilbage i 2018, og her lød det DHF-direktøren, Henrik M. Jacobsen, at selskabet havde betalt et stort beløb for at komme på landsholdstrøjerne.

Og nu er det store spørgsmål så, hvem der skal overtage Bygmas plads.

»Bygmas exit åbner en sjælden dør for, at en ny hovedsponsor kan drage nytte af det stærke brand, som Håndboldherrerne gennem de seneste år har opbygget.«

»Den nye sponsor kan se frem til at indgå i et brandfællesskab, der sikrer bred synlighed og værdi for virksomheden, som kan aflæses på bundlinjen,« lyder det ligeledes fra DHF.

Bygma har oplevet store triumfer, mens de har været sponsor for Mikkel Hansen og co. Danmark har således vundet både VM og OL med dem ombord.

Til sommer skal de danske håndboldherrer forsøge at genvinde OL-guldet, når legene afholdes i Tokyo.