Målmandsstjernen Jannick Green er mandag blevet testet positiv for covid-19. Det sker, ti dage før EM i herrehåndbold begynder i Ungarn og Slovakiet.

Og det er en meget skidt nyhed så tæt på slutrunden. Det mener B.T.s sportskommentator, Søren Paaske.

»Det er stærkt bekymrende. Det er præcis det, som Nikolaj Jacobsen frygtede. Det skaber en kæmpe usikkerhed i truppen,« siger han og fortsætter:

»Det er Nicklas Landin, som er den altafgørende målmand for Danmark, så det er sportsligt overskueligt. Men hvis smitten får fat på landsholdet, kan det få fatale konsekvenser for EM.«

Spørgsmålet er nu, hvad det får af konsekvenser for hans deltagelse ved EM.
Spørgsmålet er nu, hvad det får af konsekvenser for hans deltagelse ved EM. Foto: Claus Bech
Vis mere

33-årige Jannick Green afleverede et positivt svar i den daglige testrunde, og han er nu gået i isolation i landsholdslejren.

Der er lige nu ikke meldt om flere smittetilfælde blandt de danske håndboldstjerner, men Søren Paaske er alligevel overbevist om, at alle forholdsregler nu bliver taget.

»Jeg tror, de går i højeste alarmberedskab nu. Det er en ekstremt seriøs situation, som de skal tage meget alvorlig, og det gør de selvfølgelig også.«

Hvordan kan det påvirke Danmarks chancer ved EM, hvis smitten får fat på landsholdet, og flere testes positive de kommende dage?

»Det er svært at sige præcist. Det handler selvfølgelig om, hvem der bliver smittet, fordi nogle spillere er vigtigere end andre. Og her kigger vi naturligvis mod Mikkel Hansen og Nicklas Landin.«

»Men det her skaber en bekymring. Nikolaj Jacobsen har selv sagt, at EM kan være slut, før det er begyndt, hvis smitten får fat i truppen,« siger B.T.s sportskommentator afsluttende.