Det var absurde scener, der søndag aften udspillede sig ved VM i Spanien.

For under medaljeceremonien begik præsidenten for Det Internationale Håndboldforbund (IHF), Hassan Moustafa, nemlig en gigantisk brøler.

Efter at have kåret Norge til verdensmestre, var det blevet tid til at hylde de franske sølvvindere. Men i stedet udråbte 77-årige Hassan Moustafa Danmark som slutrundens sølvvindere.

En brøler, der har gjort det franske landshold rasende, skriver TV 2 Sport.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Efter min mening er det totalt respektløst over for Frankrig. Hvad mere kan jeg sige? Synes du, det er normalt, at IHF-præsidenten ikke ved, hvem der er nummer to, lige efter at finalen lige blev færdigspillet? Det synes jeg ikke,« sagde Béatrice Edwige efterfølgende til TV 2 Sport.

IHF-præsidenten så efter sin store brøler lettere forvirret ud, da han fra talerstolen hørte den fyldte arena, som begyndte at buhe ned mod banen.

Moustafas fadæse er da også noget, som B.T.s sportskommentator, Søren Paaske, blot har hovedrysten til overs for.

»Jeg forstår godt, hvis franskmændene føler sig trådt på. Det er jo helt, helt vanvittigt. Vi snakker om, at præsidenten for Det Internationale Håndboldforbund lige har siddet og set finalen, og han aner åbenbart ikke, hvem der har vundet. Hvordan kan det overhovedet lade sig gøre? Det er jo helt til grin,« siger han og tilføjer:

»Man kan endda se på et klip, at Hassan Moustafa bliver gjort opmærksom på sin bommert, men hans svar er, at han ikke forstår, hvad han har gjort galt. Det siger vel egentlig en hel del. Håndbolden kan ikke være stolt af sin præsident – og det var det her endnu et bevis på.«

Præsidenten fik aldrig rettet fejlen, men de resterende personer i hallen vidste dog godt, hvem der egentlig sluttede som nummer to, og derfor blev medaljerne da også uddelt korrekt efterfølgende.

Men for en god ordens skyld tager vi derfor lige den rigtige rækkefølge, så alle – inklusiv IHF-præsidenten – er med:

  • Guld: Norge
  • Sølv: Frankrig
  • Bronze: Danmark

Danmark sikrede sig søndag eftermiddag sin første medalje i otte år, da de i sikker stil slog de spanske værter med 35-28.

Senere var det så Norge, der kunne lade sig hylde som verdensmestre efter en sejr på 29-22 over Frankrig.

Andre læser også